Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival rižota
  • 04.09.2024. 16:00
  • Šibensko-kninska, Skradin

Skradinski festival rižota i načina života - spoj tradicije, okusa za nepce, ali i zabave

Ova dvodnevna manifestacija održat će se prvi put, a okupit će se ljubitelji dobre hrane, vrsni kuhari, vinari te svi željni dobre zabave i nezaboravnog doživljaja.

Foto: Shutterstock/luciano fagner (ilustracija)
  • 253
  • 25
  • 0

Pred nama je Skradinski festival rižota i načina života. Ova dvodnevna manifestacija održat će se prvi put i spoj je tradicije, okusa za nepce, ali i zabave.

Događaj će trajati od 13. do 14. rujna, a okupit će se ljubitelji dobre hrane, vrsni kuhari koji će svoje umijeće pokazati kroz autohtone specijalitete, ali i inovativne recepte na temu rižota, vinari te svi željni dobre zabave i nezaboravnog doživljaja, najavljuje organizator, Turistička zajednica Grada Skradina.

Osim toga, ističu kako će se održati dva stručna panela u petak, 13. rujna u prvom dijelu dana (11-13h). O tradicionalnoj gastronomiji i aktualnoj potražnji, te o enološkim raznolikostima Hrvatske govorit će stručnjaci u Scardona Parku. Drugi dio dana rezerviran je za svečano otvaranje Skradinskog festivala rižota na Trgu Male Gospe u 18 sati.

"Zvijezda kulinarskog programa svakako je čuveni skradinski rižot koji će uz prigodan kulturno-umjetnički i glazbeni program te sajam vinara i gostiju Festivala, biti glavni pokretač događanja tijekom petka", naglasili su te dodali da će gastronomsku ponudu obogatiti vrsni kuhari iz raznih dijelova Hrvatske koji će u subotu, 14. rujna u večernjim satima okupirati Trg Male Gospe.

Također, Rižot Cooking show okupit će chefove koji će pripremati originalne rižote i varijacije istih; od Istre i mirisa tartufa do dalmatinskih specijaliteta i mirisa žižula. Sve će završiti koncertom Jasne Zlokić s početkom u 21 sat. 


Tagovi

Festival rižota Skradin Skradinski rižot Rižot Cooking show


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.