Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slatka Istra
  • 21.07.2024. 16:30
  • Istarska, Vižinada

Slatka Istra: Sudjelujte u očuvanju istarske kulinarske tradicije

Cilj ove manifestacije je očuvanje tradicije, pa organizatori pozivaju sve domaćice i domaćine da pridonesu svojim angažmanom kako istarsko slatko kulinarstvo ne bi palo u zaborav.

Foto: TZ Općine Vižinada
  • 52
  • 0
  • 0

Skoro da nema niti jedne istarske kuće u kojoj se brižno ne čuva obiteljska kuharica što se prenosi s generacije na generaciju. Vrijeme je da ju pronađete jer su počele pripreme za 26. po redu manifestaciju Slatka Istra u Vižinadi koja će se održati 14. kolovoza, pozivaju iz Turističke zajednice ove općine.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije, pa organizatori pozivaju sve domaćice i domaćine da pridonesu svojim angažmanom kako tradicija istarskog slatkog kulinarstva ne bi pala u zaborav i kako bi ostala živa u svojim mirisima i okusima.

Prijavite se za sudjelovanje i za ovu nadaleko poznatu manifestaciju spravite tradicionalne kolače prema starinskim recepturama, baš onako kako su to radile vaše none“, navode organizatori, Turistička zajednica Općine Vižinada.

Kako pojašnjavaju, potrebno je pripraviti kolače kao što su pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine i sl.

Za svaki izrađeni daju simboličnu naknadu od deset eura i mali poklon iznenađenja kao uspomenu i zahvalu za vaš trud i ljubav prema tradiciji. Po osobi preuzimaju maksimalno osam različitih uzoraka kolača dok će ostale vrste preuzimati, ali bez simbolične naknade.

Sve kolače, dodaju, ocjenjivat će stručni žiri dok će svi prijavljeni zasluženo biti prezentirani na izložbi Slatke Istre, a one najbolje će prigodno nagraditi.

Obavještavaju također da će preuzimanje biti 13. kolovoza u poslijepodnevnim satima, a sve informacije možete dobiti na telefon 052/446-110 ili ih kontaktirajte putem e-maila info@tz-vizinada.hr te Facebook stranice Slatka Istra u Vižinadi.

Mnogi jedva čekaju taj dan kada kamene uličice Vižinade zamirišu baš onako kako su u prošlosti mirisale istarske kuhinje dok se obitelj okupljala oko ognjišta“, poručuju organizatori.


Tagovi

Slatka Istra Spravljanje kolača Pandešpanj Pinca Fritule Očuvanje tradicije Nagrada TZ Općine Vižinada


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...