Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinatlon
  • 17.06.2023. 10:30
  • Osječko-baranjska, Kamenac, Kneževi Vinogradi, Zmajevac

Sljedeći vikend ne propustite Vinatlon u Baranji

Jednako kao i prethodnih godina, počinje s Bačvatlonom, poznatim baranjskim sportom jednako atraktivnim ženama i muškarcima kao i svim generacijama

Foto: Biljana Bukta/OBŽ
  • 1.036
  • 72
  • 0

Vinska poslastica očekuje vas već sljedeći vikend, 23. i 24. lipnja u Baranji. Počinje sad već tradicionalni Vinatlon koji ove godine nudi nešto opširniji program.

Kako najavljuju iz Osječko-baranjske županije, uz kratka i zanimljiva vinska svjedočanstva, izložbe, bogatu ponudu baranjskih gastro delicija te gostovanja vinskih znalaca iz cijele regije, program je upotpunjen konferencijom "Vinski turizam – lokalni pristup i europske perspektive“ koja će se održati 23. lipnja u novoj vinariji Belje u Kamencu.

Uoči konferencije brojni će gradovi i općine s istoka Hrvatske potpisati Povelju o suradnji vinskih destinacija "Inter Vitis – Povelja o suradnji u razvoju i promociji održivog vinskog turizma“ s drugim vinskim europskim regijama.

Stari podrum Belja u Kneževim Vinogradima otvorit će vrata u petak u 19 sati kada će se dodijeliti diplome najboljima na ocjenjivanju vina "Šampion Dunava“. Očekuje vas i kulturno-umjetnički program koji će posjetitelji pratiti kušajući najbolja vina s Dunava s "Najdužeg vinskog stola“. 

Sve to, kažu, tek je zagrijavanje za Vinske sportske igre koje slijede u subotu, 24. lipnja u Reformatorskom surduku u Zmajevcu. Već u 10 sati se otvara "Vinski krug“ nudeći posjetiteljima obilazak viske ceste Baranje u pratnji turističkih vodiča te obilazak Parka prirode Kopački rit vožnjom brodom. 

U 15 sati starta Vinatlon, jednako kao i prethodnih godina Bačvatlonom, poznatim baranjskim sportom jednako atraktivnim ženama i muškarcima kao i svim generacijama. Bačve su spremne, prijave su još uvijek u tijeku, a najspretnije i najsnažnije ekipe u guranju vinske bačve uzbrdo neće ostati žedne jer su organizatori i ove godine pripremili mirišljave i tekuće nagrade.

Pročitati detalje kao i prijaviti se, možete ovdje

Predstavit će se vodeći vinari baranjskog vinogorja, a navečer slijedi koncert Gorana Karana i Vagabundo Banda.


Tagovi

Vinatlon Bačvatlon Manifestacija Ljubitelji vina Inter Vitis Potpisivanje Povelje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner