Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival
  • 28.07.2024. 16:30
  • Virovitičko-podravska, Voćin

Spremni za novo izdanje Slavonija i Podravina, wine not!?

Ovim festivalom želimo se pozicionirati na vinskoj karti Hrvatske, promovirati lokalne proizvođače, a posjetitelje upoznati s različitim destinacijama Virovitičko-podravske županije, rekla je direktorica Turističke zajednice Martina Jakelić.

Foto: Anita Zeko
  • 145
  • 18
  • 0

U Geo info centru Voćin predstavljen je program ovogodišnje manifestacije “Slavonija i Podravina, wine not!?” koja će na atraktivnim turističkim destinacijama Virovitičko-podravske županije biti održana od 7. do 28. rujna. 

Prvi hedonistički susret, “Vinski cabaret”, bit će upriličen u subotu 7. rujna u srce bilogorskih vinograda, na živopisnom Kladarskom bregu, u Turističko-informativnom centar Klopotec. Kušat će se Rajnski Rizling (Secret Taste Winery), Chardonnay (Podrum Vineda), i Frankovka (Vina Nemet).

U petak, 13. rujna ljubitelji vinske kapljice okupit će se u modernom Interpretacijskom centru u Voćinu na ulazu u Park prirode Papuk gdje će pod egidom “Papučki vinoplov” uživati u vinima Martin Albus Grande Cuvee 22 (PP Orahovica), Cabernet Sauvignon 2018 (Vina Matković) i Merlot 2020 (Vina Patkoš).

Sljedeća postaja na rasporedu je Centar za posjetitelje Dvorac Janković u impresivnom parku u Suhopolju u kojemu će se pod naslovom “Tambure i vino na plemićki način” predstaviti Rajnski Rizling (Secret Taste Winery), Chardonnay (Podrum Vineda), i Frankovka (Vina Nemet).

“Vinski party u plemićkom perivoju” naziv je noskovačkog dijela programa, na obali Drave, u nekadašnjem ljetnikovcu grofa Draškovića. Tamo će se, u petak 20. rujna točiti Graševina vrh 2023 (PP Orahovica), Anđeo s Greškom 2021 (Vinarija Apolitico) i Graševina izborna berba 2022 (Podrum Vineda).

Put dalje vodi u Orahovicu (subota, 21. rujna) na priču “Wine & Run – Vinski maraton” koja započinje okupljanjem u Kušaoni vina u obnovljenoj Staroj ložioni, nekadašnjoj stanici na Gutmanovoj pruzi. Nakon toga organiziranim prijevozom sudionici dolaze na start maratona, čuveni vinogradarski položaj Jezerac. Uz tamburašku pratnju, netko kočijama, netko pješke, kreće u vinsku avanturu šumskim puteljcima do četiri vinarije: PP Orahovica, lokacija Jezerac (Martin Albus Silvanac zelenii Martin Albus Rose), Patkoš (Graševina 2023. i Frankovka 2020.), Ranč Team 40 Stable, Destilerija Kostelac (ginovi, likeri i rakije) i Matković (Rose i Cabernet Franc).

I za kraj, tjedan dana kasnije, u subotu 20. rujna “Virovitica Wine & art” u Gradskom parku u Virovitici kušat će se Graševina 23 (Vina Dvojak), Anđeo s Greškom, crni (Vinarija Apolitico) i Rajnski Rizling 23 (Podrum Barčan).

Promocija županijskih vina

Manifestaciju su prije četiri godine pokrenule Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije i lokalne turističke zajednice i po mnogočemu drugačija je od ostalih vinskih događanja u Hrvatskoj. "Ovim festivalom, želimo se pozicionirati na vinskoj karti Hrvatske, promovirati lokalne proizvođače, a posjetitelje upoznati s različitim destinacijama Virovitičko-podravske županije”, rekla je direktorica županijske turističke zajednice Martina Jakelić.

Enologinja Ivana Nemet napomenula je da je svrha manifestacije pružiti gostima puno informacija, znanja i zabave kroz uživanje u najpoznatijim sortama ove županije, nagrađenim vinima na prestižnim natjecanjima i arhivskim vinima domaćih proizvođača.

Ulaznice se prodaju po promotivnim cijena od 22 eura za čiju se vrijednost posjetiteljima uz vino nudi i odgovarajuća hrana te glazbeni program.


Tagovi

Slavonija i Podravina Wine not!? Festival Vinska manifestacija


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ima da punim bamije ;)