Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stari običaji
  • 30.06.2024. 16:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Veliki Grđevac

Starinska žetva očekuje vas u Velikom Grđevcu, a prvi put i Traktorijada

Prikaz žetve na starinski način, natjecanje traktora te izložba oldtimer traktora samo su dio programa koji će se održati u Velikom Grđevcu

Foto: Depositphotos/roman023
  • 237
  • 62
  • 0

Manifestacija Žetva i traktorijada održat će se u Velikom Grđevcu u okruženju Lovrakovog centra. Osim što okuplja ljubitelje poljoprivrede, mehanizacije i ruralnog načina života, nudi i nezaboravan dan ispunjen zabavom, natjecanjima te druženjem, poručili su organizatori Turistička zajednica područja Južna Bilogora i Udruga Ploščićko mašinanje.

Program započinje 14. srpnja u 11 sati tradicionalnom žetvenom povorkom koju predvodi Udruga Ploščićko mašinanje u pratnji konjara koji će pristići iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a koja će krenuti od Osnovne škole Mato Lovrak prema polju. Po dolasku na polje počinje prikaz žetve na starinski način.

"Odlična je to prilika da i mlađe generacije vide kako se nekada, bez pomoći modernih strojeva odvijala žetva na polju", naglasili su.

Nakon toga, ide se u Lovrakov centar gdje u 15 sati počinje Traktorijada. Osim nje, posjetitelji će moći vidjeti izložbu Oldtimer traktora i poljoprivredne opreme te zabaviti se uz tamburaše.

Svi koji žele mogu se prijaviti na prvu Traktorijadu, i to na jednu od tri kategorije: Natjecanje traktora, a uvjet je da mora biti proizveden do 1993. godine, a ne mora biti upisan u službenu evidenciju oldtimer vozila, potom natjecanje traktor kosilica te dječja traktorijada (s vlastitim traktorom na pedale, za djecu starosti od 4-8 godina).

Prijave su jednostavne i brze, a moguće ih je obaviti putem društvenih mreža Turističke zajednice područja Južna Bilogora.


Tagovi

Žetva i traktorijada Veliki Grđevac Prijava za Traktorijadu Starinska žetva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja