Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam kobasica
  • 14.01.2024. 10:30
  • Istarska, Sveti Petar u Šumi

Sudjelujte na 10. međunarodnom sajmu S klobasicom u EU

Održat će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi, a tijekom sajma održat će se deveto svjetsko prvenstvo u "nadivanju kobasica na beku"

Foto: Karolina Rastija
  • 1.074
  • 83
  • 0

Jubilarni, 10. međunarodni sajam kobasica "S klobasicom u EU" održat će se u Sv. Petru u Šumi, u sklopu kojeg su planirani i Dani zaštićenih hrvatskih autohtonih proizvoda.

Ova manifestacija, najavljuju organizatori, održat će se na tradicionalnoj lokaciji u sportskoj dvorani i na glavnom općinskom trgu Placu, a Dani hrvatskih kobasica i salama te dodjela nagrada onim najboljim, u Hrvatskoj kući kobasica.

U trajanju od 15. do 17. ožujka 2024. održat će se razni programi, gourmet, zabavni događaji, glazbeni program, atrakcije i gastro eventi, a tijekom sajma održat će se deveto svjetsko prvenstvo u "nadivanju kobasica na beku". 

Prijavite se na vrijeme

Također, ove godine će se prvi put održati svjetsko prvenstvo u proizvodnji ovog poznatog istarskog proizvoda za koje se mogu prijaviti ekipe od najmanje četiri člana, nakon što se prošle godine kao posebna atrakcija izradila najduža na svijetu od 333 metra dužine.

Također, ističu kako će se od 1. do 3. ožujka održati senzorno ocjenjivanje najboljih hrvatskih kobasica i salama. Provest će se u jedanaest kategorija, a provodit će ga vrsni senzorni analitičari i stručnjaci koji se bave proizvodnjom, razvojem, znanstvenim vrednovanjem kobasica i salama iz Hrvatske i EU-a.

Premijerno će se održati i svjetsko prvenstvo u proizvodnji ove poznate delicije. Ona bi se potom roštiljala, a u planu je i pripremiti fritaju.

Očekuje se da će se okupiti stotinjak izlagača te više od deset tisuća posjetitelja.

Organizator je Općina Sv. Petar u Šumi uz potporu hrvatske Vlade, ministarstava, Istarske županije, udruga, brojnih sponzora i suorganizatora, a zbog velikog interesa pozivaju izlagače da na vrijeme rezerviraju svoje mjesto.


Tagovi

10. sajam kobasica Sveti Petar u Šumi Nadivanje kobasica Autohtoni proizvodi Prijava


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U očekivanju svježeg mlijeka... #RuralFoto #životinje