Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 15.01.2024. 15:20
  • Zadarska, Zadar

Sudjelujte na 26. Danima masline u Zadru - ove godine natjecanje u dvije kategorije

Očekujemo kvalitetna ulja i dobar odziv maslinara, poručuje predsjednik organizacijskog odbora Benito Pucar. Što, kako i do kada maslinari trebaju dostaviti za sudjelovanje na ovoj tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji?

Foto: Dani masline
  • 1.333
  • 103
  • 0

Pozivaju se zainteresirani maslinari da sudjeluju na 26. po redu Međunarodnim Danima masline.

Manifestacija, koja će se održati 26. travnja 2024. godine u Zadru, kao i dosadašnjih godina, uz natjecateljski, ima za cilj edukaciju maslinara, uljara, ali i svih potrošača maslinovog ulja.

Odlučeno je, ističu organizatori, da ove godine natjecanje bude u dvije kategorije i to otvorena ulja i pakovine. U svakoj od kategorija, uz dobitnike zlatnih, srebrnih i brončanih medalja, proglašavaju se i nagrađuju šampioni najbolje ocijenjenih ekstra djevičanskih maslinovih ulja. 

Poručuju da će i ove godine osigurati dovođenje eminentnih stručnjaka te organizirati prezentacije i vođene degustacije u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo.

"Očekujemo kvalitetna ulja i dobar odziv maslinara", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Benito Pucar

Kako dostaviti uzorke?

Uzorke svog ulja možete osobno donijeti ili poslati na adresu Zavod za javno zdravstvo Zadar, 23000 Zadar, Ljudevita Posavskog 7a, IV kat, Služba za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša. 

Za sudjelovanje je potrebno donijeti ili poslati ukupno 2x0,5L maslinovog ulja u bocama bez etikete. Rok za dostavu uzoraka je 28. veljače 2024. godine. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 eura po uzorku.

Podaci za plaćanje su sljedeći: IBAN udruge: HR9223900011100510842. Model plaćanja: 00, Poziv na broj: datum uplate ili OIB, Opis: Kotizacija za Dane maslina Zadar 2024.

"Predlažemo da svoje uzorke donesete ili pošaljete što ranije kako se ne bi stvarala gužva u zadnjim tjednima", poručuje Pucar. 

Događaj koji poprima sve veći značaj

Kemijsku analizu (Peroksidni broj, SMK) radit će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zadar, a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

Detaljni uvjeti za sudjelovanje mogu se vidjeti u Prijavnici u dokumentu ispod teksta.

Svi zainteresirani maslinari o svemu se mogu se dodatno informirati putem sljedećih kontakata:

Iz godine u godinu, kaže Pucar, ova manifestacija poprima sve veći značaj kako kod proizvođača tako i kod potrošača: "Tako je prerasla lokalni karakter i postala prepoznata i priznata kod maslinara iz svih hrvatskih primorskih županija, kao i maslinara iz susjednih zemalja Slovenije, BiH i Crne Gore pa i ove godine očekujemo njen međunarodni karakter", naglasio je dodajući da su zadarski Dani masline dodatno privlačni jer su i financijski najpovoljniji kada je u pitanju slanje uzoraka. 

Organizatori su Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije.


Dokumenti


Tagovi

26. Međunarodni Dani masline Zadar Dostava uzoraka Prijavnica Benito Pucar Otvorena ulja Pakovine


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja