Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni kongres
  • 02.03.2024. 16:30
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Sudjelujte na 6. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu u Splitu

Ove godine slogan kongresa je Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv, a prošle je godine u Cavtatu zaključeno kako je ruralni turizam značajan čimbenik reaktivacije prirodnih resursa.

Foto: Maja Celing Celić
  • 651
  • 38
  • 0

Slogan 6. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu je "Ruralni turizam: održiv, digitalan, uključiv". Ove će se godine održati od 10. do 13. travnja 2024. godine u Hotelu Le Meridien Lav, u Splitu.

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" i organizatori Kongresa bit će domaćini brojnim znanstvenicima i stručnjacima iz ovog područja koji će činiti osam velikih tematskih cjelina, kao i njihove subteme.

Detaljno tematska područja i podteme možete pogledati ovdje.

Održat će se i brojni paneli, okrugli stolovi i radionice, a očekuje se više od 300 sudionika iz više europskih zemalja. Nezaobilazni dio bit će posjet ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije.

Budućnost svjetskog turizma

Na prošlom, 5. međunarodnom kongresu održanom u Cavtatu, zaključeno je, između ostaloga, kako je ruralni turizam značajan čimbenik reaktivacije prirodnih resursa koji pomažu očuvanju lokalnog identiteta, tradicije i običaja, štiti okoliš, jača autohtonu i ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda te pomaže ruralnim krajevima ostvariti održivi razvoj. Stoga ga s pravom mogu nazvati budućnošću svjetskog turizma.

Organizatori su Agronomski fakultet u Zagrebu, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", Institut za turizam, Veleučilište u Virovitici, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomski fakultet u Splitu.


Tagovi

6. međunarodni kongres o ruralnom turizmu Split Klub članova Selo


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Klub članova Selo

Kaptol 29, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2337 741, e-mail: info@klubselo.hr web: https://www.klubselo.hr