Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • CroAgro
  • 28.11.2023. 14:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Sve je spremno za CroAgro - čeka vas 416 izlagača iz 32 zemlje!

Na sajmu će, uz ostalo, biti izložena najsuvremenija poljoprivredna mehanizacija, najnoviji modeli traktora i kombajna, ali i izložba starih traktora, kazala je direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Foto: Fb/Zagrebački velesajam
  • 1.321
  • 78
  • 0

Međunarodni sajam poljoprivrede i mehanizacije CroAgro te sajmovi hrane i zdravog življenja održat će se od četvrtka, 30. studenoga do nedjelje, 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu, a očekuje se 416 izlagača iz 32 zemlje na 12.000 kvadrata u četiri paviljona, najavljeno je na konferenciji za novinare. 

"CroAgro i sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, kao i za promociju zanimanja u poljoprivredi. Na sajmu će, uz ostalo, biti izložena najsuvremenija mehanizacija, najnoviji modeli traktora i kombajna, ali i izložba starih traktora", kazala je direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.   

Sajam kada poljoprivredni strojevi miruju  

Prema njezinim riječima, oni su središnji nacionalni događaj na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži čovjeka kroz komplementarni pristup, a odvijat će se pod sloganom 'Sajam po mjeri čovjeka' .

Voditelj projekta Damir Pavlek istaknuo je da ovogodišnji sajmovi imaju potporu niza institucija, što je, po njemu, dokaz iznimne važnosti tih priredbi. CroAagro je pritom jedini hrvatski na kojem se izlaže u zatvorenom prostoru, i to dok poljoprivredni strojevi uglavnom miruju. 

Damir Pavlek: S Croagrom pripremamo više od sajma za poljoprivredu i hranu

Pavlek je naveo da tematski sadržaj CroAgro-a u izlagačkom, stručnom i i edukacijskom segmentu uključuje najsuvremeniju poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, poljoprivredne i prehrambene proizvode, sadnice i sjemenski asortiman, sredstva za zaštitu bilja i podizanje prirodne plodnosti tla te svu potrebnu opremu i repromaterijal za proizvodnju. Jedan od partnera je i Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hrvatskoj. 

Kako se čulo, u sklopu poljoprivrednog sajma održat će se niz popratnih aktivnosti i predavanja, poput edukacije za korisnike potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja i mlade poljoprivrednike. Nit vodilja je "Sajam kakav poljoprivreda zaslužuje" ili pod zajedničkim nazivnikom - Više od sajma!

Vidimo se na Zagrebačkom velesajmu (Foto: CroAgro)

Također je istaknuo da iz godine u godinu sve više mladih poljoprivrednika pokazuje interes za taj sajam. Indija je partner Sajmova hrane i zdravog življenja, a Indijci pripremaju, kaže, zanimljiv program, koji će obilježiti radionice joge i ajurvede, te kolektivne glazbene i plesne nastupe.

Budućnost u pametnoj i preciznoj poljoprivredi

Posjetitelje očekuju i degustacije zdravih delicija, eko proizvodi po sniženim cijenama i nutricionistički savjeti. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak smatra da je CroAgro poljoprivredni sajam kakav Hrvatska i Zagreb zaslužuju i ističe da mu se, zbog doba godine kada se održava, poljoprivrednici rado odazivaju.

Rekao je i kako je hrana, uz energiju, strateška hrvatska grana gospodarstva.

"Naša je budućnost u pametnoj i preciznoj poljoprivredi", ističe državni tajnik, naglasivši da je nacionalni cilj do 2030. povećati ekološku proizvodnju te samodostatnost poljoprivrednih proizvoda.

Svečano otvorenje je 30. studenog u 11.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme je od četvrtka do subote 10.00 do 19.00 sati i nedjelja 10.00 do 17.00 sati. 

Cijena ulaznice je 3 eura, a za posjet učenika, studenata i umirovljenika 2 eura. Moguće je i kupiti ju za sve dane trajanja sajma koja stoji 8 eura dok je jednokratna ulaznica za posjet grupa 20 i više osoba, kao npr. za grupe veće od 20 djece + 2 gratis za profesore, 2 eura. 


Tagovi

CroAgro Sajam poljoprivrede Renata Suša Damir Pavlek Tugomir Majdak Sajmovi hrane i zdravog življenja


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Croagro

Avenija Dubrovnik 15, 10020 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 6306 405, e-mail: damir.pavlek@zv.hr web: https://www.zv.hr/sajmovi-7/croagro/2522

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]