Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Industrija mesa
  • 02.07.2023. 15:00

Svjetski kongres o mesu 2023. održat će se u Mastrichtu - što je tema?

Na dnevnom redu su globalni izazovi za ovaj sektor kao što su uloga mesa u klimatskim ambicijama, očekivanja društva o dobrobiti životinja, alternative i utjecaj političkih zbivanja na trgovinu i proizvodnju

Foto: Depositphoto/djmdep
  • 879
  • 54
  • 0

Svjetski kongres o mesu 2023 održava se u Mastrichtu, Nizozemskoj, od 11. do 13. listopada 2023. godine. Bit će to globalni sastanak predstavnika mesne industrije i srodnih grana koji će okupiti nekoliko stotina ljudi. Tema ovogodišnjeg kongresa je "Upoznavanje društva i potrošača".

Promjena i tranzicija

"Svijet je na rubu nekoliko velikih promjena i tranzicija. Društveni i ekološki razvoj dovode do kritičkog pogleda na proizvodnju mesa i mesnih proizvoda. Istovremeno, sektor, potpomognut tehnološkim inovacijama, pravi velike korake ka održivijoj proizvodnji", rekao je Laurens Hoedemaker, predsjednik Nizozemskog udruženaj mesne industrije.

Na dnevnom redu su globalni izazovi za ovaj sektor kao što su uloga mesa u klimatskim ambicijama, očekivanja društva o dobrobiti životinja, tržište rada, alternative kao što je kultivirano meso i utjecaj političkih zbivanja na trgovinu i proizvodnju.

Potrošači i društvo

Organizatori se fokusiraju na izazove s kojima se industrija suočava kako bi pomogli profesionalcima u ovoj industriji da razumiju trenutna i buduća očekivanja potrošača, kao i društva u različitim dijelovima svijeta.

Krava ne može biti glavni krivac za klimatske promjene

Na kongresu će biti održana plenarna rasprava na koju su pozvani ministri iz nekih europskih zemalja, a tema je "Politički pejzaž za proizvodnju i potrošnju mesa".


Tagovi

Meso Nizozemska Mesna industrija Proizvodnja mesa Kongres o mesu Kultivirano meso Meso i klimatske promjene Uloga mesa


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda