Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agra 2023.
  • 20.08.2023. 12:00
  • Gornja Radgona, Slovenija

Svoja vrata uskoro otvara Agra - sajam u Gornjoj Radgoni

U Gornjoj Radgoni ovaj već 61. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam održat će se od 26. do 31. kolovoza. Doznali smo što vas ondje čeka i koje su cijene ulaznica.

Foto: Pomurski sejem
  • 2.065
  • 169
  • 0

U Gornjoj Radgoni, na svojevrsnom spoju Slovenije s Austrijom, Hrvatskom i Mađarskom, od 26. do 31. kolovoza održat će se 61. Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA.

Na gotovo 80.000 m2 predstavit će se oko 1.700 izlagača koji dolaze iz svih dijelova svijeta. Kako najavljuju iz Pomurskog sejma, na događaju će biti predstavljena tehnika, oprema i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane.

"Mnoštvo domaćih i inozemnih izlagača ponudit će inovativna rješenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svjetske brendove poljoprivredne mehanizacije te šumarskih strojeva i opreme", navode organizatori.

Izložbe, predavanja, ali i natjecanja

Također, stručnim izložbama životinja predstavit će se najbolji rezultati uzgoja. Pratit će ih isto tako stručne prezentacije stočarstva, konjogojstva, malih životinja te izložba izvornih pasmina domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda.

Neizostavan dio sajma odnosi se na stočarstvo

Organizatori posjetitelje pozivaju i na prikaz najboljih praksi suradnje s prirodom u sajamskim vrtovima. Na raspolaganju će biti sjemenska roba, sadnice, proizvodi za ishranu/hranidbu, zaštitu i njegu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju. Predstavit će se bogat program poljoprivrednih objekata i građevina kao i opreme za uređenje okućnica i okoliša stambenih objekata.

Moći će se kupiti i probati odabrani poljoprivredni, prehrambeni kao i proizvodi dopunske djelatnosti u poljoprivredi. U vinskoj dvorani predstavit će vrhunska vina te vinogradarska i vinarska oprema.

Gornja Radgona: Što je u fokusu sajma AGRA 2023.?

Također, sajam će pratiti brojna stručna savjetovanja, predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme. Bit će organizirana i razna natjecanja poput onog u sječi drva ili plesanja polke. Ondje vas čekaju i najmlađi uzgajivači koji će prošetati svoju telad, najavljen je susret oldtimer STEYR traktora kao i brojna druga događanja. 

Besplatan parking, a evo i cijena ulaznica

Od 26. do 31. kolovoza 2023 sajam je otvoren za posjetitelje od 9.00 do 18.00 sati. Parking je besplatan. 

Ukupna izložbena površina je 80.000 m2 

Cijene ulaznica su sljedeće: 

  • odrasli – 9 eura
  • umirovljenici i stariji od 60 godina – 7 eura
  • obiteljska ulaznica (2 odrasla i 4 djece do 18 godina) – 18 eura
  • učenici, đaci, studenti – 6 eura
  • grupe preko 20 osoba – 7 eura
  • grupe preko 20 osoba (učenici, đaci, studenti) – 5 eura

Zemlja partner sajma bit će Indija, zemlja s najbrojnijim stanovništvom na svijetu, s bogatom tradicijom poljoprivrede i proizvodnje prehrambenih proizvoda. Na grupnim izložbenim prostorima predstavit će se i Bugarska Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Mađarska, Kosovo, austrijska Štajerska, Ukrajina, Senegal...


Fotoprilog


Tagovi

Agra Pomurski sejem Poljoprivredno-prehrambeni sajam Gornja Radgona


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner