Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 9. Festival maslina
  • 20.11.2023. 10:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Tko uzorke novog ulja prije sredi i pošalje taj vlastite eure štedi!

Prvi rok za slanje uzoraka po 50 eura je 15. prosinca 2023, a zadnji rok po 60 eura 15. siječnja 2024, kaže Krunoslav Kovačević. Festival maslina održava se 9. i 10. ožujka u hotelu Sheraton u Zagrebu

Foto: Marinko Petković
  • 1.234
  • 84
  • 0

Zagrebački maslinarski institut poziva maslinare na 9. Festival maslina koji će se održati 9. i 10. ožujka u hotelu Sheraton u Zagrebu.

"Predlažemo maslinarima da svoje uzorke pošalju što ranije kako se ne bi stvarala  gužva u zadnjim tjednima", kaže Krunoslav Kovačević, član organizacijskog odbora Festivala.

Ranije slanje uzoraka za maslinare je i financijski povoljnije. Cijena za uzorke primljene do 15. prosinca je 50 eura, a za one koji stignu do zadnjeg roka, 15. siječnja 2024. je 60 eura. “Ranijim slanjem uzoraka ćemo olakšati rad panela ispitivača u Zadru, kako bi na vrijeme mogli sve analizirati i pravovremeno nam dostaviti rezultate“, ističe Kovačević.

Očekuje se oko 300 uzoraka ulja iz Hrvatske i susjednih zemalja, a kao i posljednjih nekoliko godina, analiza ulja i ocjenjivanje povjereno je Ovlaštenom panelu senzorskih analitičara Olea-Zadar na čelu s voditeljicom Anastasijom Milardović.

Osim natjecanja u kvaliteti, organizatori festivala najavljuju i prodajne izložbe maslinovih ulja i drugih proizvoda koji se sljubljuju s maslinama (sir, vino, suhomesnati proizvodi, med), te proizvoda za maslinarstvo (zaštita, gnojidba i oprema).

U pripremi su i stručni skupovi s izlaganjima vrsnih predavača iz područja maslinarstva, naročito o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Na vođenim degustacija posjetitelji će naučiti kako prepoznati poželjne karakteristike ekstra djevičanskih maslinovih ulja, ali i mogućih mana. U planu su i radionice za izradu kozmetike na osnovi maslinovog ulja – izrada krema za zaštitu lica i tijela te niz drugih aktivnosti koji doprinose edukaciji potrošača, poručuje Krunoslav Kovačević.

Ovo je, ističe, prva informacija o 9. Festivalu, a kako pripreme budu napredovale, objavljivat će znatno više podataka. Sada je najvažnije obavijestiti maslinare da pripreme i pošalju uzorke svježih ovogodišnjih ulja na ocjenjivanje.

Detaljni uvjeti se mogu vidjeti na priloženoj Prijavnici u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Festival maslina Zagreb Prijave Rokovi Uzorci Krunoslav Kovačević Zagrebački maslinarski institut


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."