Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gastro jesen
  • 15.09.2024. 10:30
  • Sisačko-moslavačka, Hrvatska Kostajnica

Tradicionalna 27. Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici na početku jeseni

Posebna pažnja ovogodišnjeg izdanja posvećena je domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i ekološkim proizvodima

Foto: TZ područja Banovina - Pounje
  • 303
  • 27
  • 0

Hrvatska Kostajnica i ove će godine biti domaćin 27. Kestenijade, jedne od najvećih manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj koja nudi raznolik kulturni, zabavni, sportsko-rekreativni i gastronomski program za sve generacije.

Posebna pažnja ovogodišnjeg izdanja, koje će se održati od 4. do 6. listopada, posvećena je domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ovima) i ekološkim proizvodima, koja će predstaviti bogatstvo lokalnih proizvoda i promovirati važnost održivog razvoja.

Raznolika paleta proizvoda

Među istaknutim sudionicima je OPG Lenac, poznat po ekološkoj proizvodnji, koji će posjetiteljima ponuditi priliku da kušaju proizvode iz domaće, prirodne ponude.

Sajam nudi raznoliku paletu proizvoda, od domaćih kestena, džemova, meda i drugih specijaliteta, a sve s naglaskom na očuvanje tradicije i održivost.

Manifestacija traje od 4. do 6. listopada, a glazbeni program započinje prvim danom uz Diktatore i Giuliana. Drugog dana, 5. listopada, nastupaju Mia Dimšić i grupa Dalmatino, dok će završni dan, 6. listopada, donijeti Ezerki & 7/8 te TS Cure Iz Centra. Voditelj programa bit će Mirko Fodor.

"Posebna atrakcija je koncert "Iz Pounja domovini" s domoljubnim i pounjskim pjesmama u izvedbi Gradske limene glazbe iz Petrinje. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u tradicionalnoj berbi kestena i vođenim turama po pješačkoj stazi Gordana Lederera, uz prekrasan pogled na dolinu Une, ističu iz Turističke zajednice područja Banovina - Pounje. 

Srednjovjekovne igre 

Planinarsko društvo "Djed" vodit će turiste po stazama, a fitness stručnjaci Mario Valentić i Katarina Prpić predvode "Healthy Fit" ture. Posjetit će se i spomenik "Slomljeni pejzaž", posvećen snimatelju Gordanu Ledereru.

U sklopu Kestenijade, posjetitelji mogu uživati u likovnoj izložbi akademskih slikara koji su sudjelovali u “Unskoj likovnoj koloniji“. 

"Stari grad oživjet će uz srednjovjekovne igre, zanate i plesove. Za djecu su organizirane radionice, kazališne predstave, luna park i večernji show sa svjetlosnim atrakcijama i laserima", dodaju. 


Tagovi

Kestenijada Hrvatska Kostajnica OPG Lenac TZ Banovina - Pounje PD Djed Ekološka proizvodnja


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.