Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stare sorte
  • 17.10.2023. 09:15
  • Brodsko-posavska, Cernik

Tradicionalna razmjena starih sorti u Cerniku u spomen na Vjeku Hudolina

Cilj je da se ova izložba plodova i prerađevina starih sorti voća i povrća koju je pokrenuo nastavi kao memorijal našeg Vjeke te i dalje privlači brojne izlagače, goste i stručne predavače, ističu iz Udruge vinogradara i voćara Općine Cernik.

Foto: AK grafika*
  • 1.133
  • 128
  • 0

Tradicionalna manifestacija "Sačuvajmo stare sorte i Dani cerničkog portugisca“ održat će se ove subote, 21. listopada u Cerniku u posebnom ozračju, u spomen na preminulog kolegu i jednog od njezina pokretača Vjeku Hudolina.

Kako ističu iz Udruge vinogradara i voćara Općine Cernik, cilj je da se ova izložba plodova i prerađevina starih sorti voća i povrća koju je pokrenuo najprije na facebook grupi "Sačuvajmo stare sorte“ nastavi kao memorijal našeg Vjeke te i dalje privlači brojne izlagače, goste i stručne predavače ne samo iz Hrvatske nego i susjednih zemalja.

"Svi znate da je njegov doprinos u očuvanju starih sorti nemjerljiv i da se svim srcem zalagao za ekološku održivu poljoprivredu te neumorno skupljao 'građu' za članke, knjige, brošure, audio i video zapise, dijelio savjete i razgovarao sa stručnjacima i entuzijastima, organizirao radionice na OPG-ovima, posjete učenika voćnjacima te nas sve zadužio. Molimo vas popratite ovu manifestaciju i dajte svoj doprinos da se Vjekina ideja održi i nastavi", poziva predsjednik Udruge Zvonko Živković

Manifestacija se održava u Kulmerovu dvorcu s početkom u 10 sati. 

*Naslovna fotografija: FB Sačuvajmo stare sorte i Maja Celing Celić 


Tagovi

Sačuvajmo stare sorte Dani cerničkog portugisca Memorijal Vjeke Hudolina Cernik Razmjena Manifestacija Stare sorte


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".