Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Meridiana Slavonica
  • 01.07.2023. 16:30
  • Brodsko-posavska, Brodski Stupnik

Treći Zalazak u vinogradu donio i graševinu na tračnicama

Dodatno iznenađenje bila je prva vinska radionica u vlaku.

Foto: J. Frangen/Daniela Kuzmić Domorad
  • 1.428
  • 95
  • 0

Treći Zalazak u vinogradu, projekt promocije vinogorja kroz tri segmenta važna za uživanje – vino, glazba i lijepo okružje koje poziva na fotografiranje, održan je, kao i prijašnjih godina, u zelenilu vinograda vinarije Galić u Brodskom Stupniku. Ovogodišnja posebna atrakcija bio je izletnički vlak koji je putnike iz Zagreb besplatno doveo u Brodski Stupnik i nakon događaja vratio u Zagreb. Dodatno iznenađenje bila je prva vinska radionica u vlaku "Graševina na tračnicama".

Događaj su organizirali Turistička zajednica Meridiana Slavonica i tvrtke Zlatne riječi te podršku TZ Brodsko-posavske županije. Zalazak Meridiane Slavonice se predstavio s vinarijama Galić, Vučković, Jurković, Jakob i Grozdanović, koje su svojim vinima sudjelovale na vinskoj radionici Vina Meridiane Slavonice - ponos našega kraja prof. Marije Vukelić.

Posjetitelji su mogli kušati vina tradicionalnih sorata koje se ovdje uzgajaju: graševinu, chardonnay, pinot bijeli, rajnski rizling, cabernet sauvignon, cabernet franc te merlot  - u bijelim, ružičastim i crnim varijantama te mirnim i pjenušavim izdanjima. 

Osmišljen je i nagradni foto-natječaj odabira najljepše fotografije zalaska sunca toga predvečerja.

Zadatak je bio da nazočni svojim mobitelima ulove najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu s autentičnom atmosferom (vinogradi, trsje, glazbenici, čaša vina, osmijesi uz zalazak sunca). Sudionici nagradnog natječaja su fotografije trebali objaviti na svojim Facebook profilima s oznakom #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

Stručna komisija fotografa i novinara (Julio Frangen, Vlado Šestan, Sunčana Barušić) odabrala  je najljepšu fotografiju koja će biti tijekom sljedećih mjesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica. Najbolju fotografiju snimila je Daniela Kuzmić Domorad osvojivši kao nagradu noćenje za dvoje u Vili Melani u Oriovcu.

Glazbenik Ante Gelo sa svojim je prijateljima započeo koncert originalnim uvodnim instrumentalom pjesme Molitve za Magdalenu Zdenka Runjića (poznata u izvedbi Olivera Dragojevića), a svojim glasom i pjevanjem oduševila je i pjevačica Bruna Oberan.

Nakon zalaska je restoran Stupnički dvori pripremio večeru Okusi Graničarskog Posavlja s Galić vinima. Nakon boravka u prirodi, nazočni su tako nastavili uživati i u restoranu s domaćom hranom i u ugodnom društvu, do dugo u noć. Neki su ostali i sutradan istražiti vinograde Galić i druga naselja Meridiane Slavonice, naglasivši da jedva čekaju i sljedeće izdanje Zalaska u vinogradu.


Fotoprilog


Tagovi

Zalazak u vinogradu Promocija vinogorja Graševina na tračnicama Najbolja fotografija


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja