Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državna stočarska izložba
  • 26.07.2024. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

U Gudovcu će se ponovno birati najbolja hrvatska grla domaćih životinja - prijavite svoja!

HAPIH poziva sve uzgajivače da prijave svoja grla za 31. Državnu stočarsku izložbu, koja se održava u sklopu Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma. Nažalost, napominju, i ove će godine izostati izložba svinja.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 118
  • 0
  • 0

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu poziva (HAPIH) poziva uzgajivače koji žele sudjelovati na 31. Državnoj stočarskoj izložbi, koja će se od 13. do 15. rujna održati u Gudovcu, u sklopu Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma, da se obrate područnim uredima i središnjim odjelima Centra za stočarstvo ili svojim uzgojnim udruženjima.

Grla za izložbu, naime, odabrat će djelatnici Centra u suradnji s uzgojnim udruženjima te središnji savezi uzgajivača u konjogojstvu

Tijekom tri sajamska dana uzgajivači će imati priliku predstaviti svoje najkvalitetnije životinje – goveda, konje, magarce, ovce, koze, perad i pčele. I ove će godine izostati izložba svinja, zbog prevencije ponovne pojave afričke svinjske kuge, tako da će program stočarske izložbe biti uvelike sličan prošlogodišnjem.

"Održat će se izložba goveda, koja uključuje simentalsku, holstein, mesne i izvorne pasmine, te izložba ovaca, koza, kopitara, peradi i pčela. Osim konvencionalnih pasmina, bit će predstavljene i hrvatske izvorne i ugrožene pasmine koje imaju veliko genetsko, etnografsko i proizvodno značenje", najavljuju. 

Ocjenu izložbenih životinja u natjecateljskom dijelu programa provest će stručna povjerenstva sastavljena od sveučilišnih profesora, stranih sudaca, djelatnika Centra za stočarstvo HAPIH-a i predstavnika uzgojnih udruženja. Nagrađena odnosno proglašena najbolja grla domaćih životinja u Hrvatskoj, bit će ujedno najbolja reklama samih uzgajivača odnosno njihovih poljoprivrednih gospodarstava.

Iz Agencije navode i da će se tradicionalno, prvoga dana stočarske izložbe, održati najatraktivniji dio revijalnog programa Bambino kup, u kojem će djeca odjevena u narodne nošnje predstavljati svoju telad i umijeće njihova vođenje.

U sklopu Državne stočarske izložbe HAPIH će, kao i svih prijašnjih godina, organizirati stručna predavanja za zainteresirane uzgajivače i ostale posjetitelje.

Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, a u organizaciji tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. te suorganizaciji Centra za stočarstvo HAPIH-a uz pomoć uzgojnih udruženja


Tagovi

Državna stočarska izložba Bjelovarski sajam HAPIH Prijava Domaće životinje Izbor najboljih


Autor

Nikola Kučar

Više [+]

Novinar i urednik s više od dvadeset godina iskustva u tiskanim i digitalnim medijima, na radiju i televiziji.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pogled kroz prozor. #RuralFoto #selo