Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko Festival
  • 02.10.2024. 10:35
  • Koprivničko-križevačka, Križevci

U Križevcima se održava drugi Eko Festival: održivost, zajedništvo, budućnost

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže na predavanjima, panelima, radionicama, projekciji ili sajmenom danu u centru grada

Foto: Shutterstock/William Edge
  • 150
  • 19
  • 0

U Križevcima će se održati drugi po redu "Eko Festival 2024: održivost, zajedništvo, budućnost". Ovaj događaj odvija se i uživo i online od srijede, 2. do petka, 4. listopada 2024. u Križevcima u Centru Mariapoli Faro, Franje Račkog 32, Razvojnom centru i tehnološkom parku te centru grada.

Organizatori ističu kako je posebnost ove godine predstavljanje Klimatskog akcijskog plana za poljoprivredu za grad Križevci. Poseban gost je dr.sc. Branko Grisogono, profesor dinamičke (teorijske) meteorologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doajen komunikacije o klimatskim promjenama još od 2005., koji će održati predavanje "Vrtlog klimatskih ekstrema - izazovi danas".

Sudjelovanje je besplatno za sve

Ističu kako je sudjelovanje besplatno, ali ne bez vrijednosti, stoga pozivaju sve da im se pridruže na predavanjima, panelima, radionicama, projekciji ili sajmenom danu u centru grada i da "zajedno nastavimo put prema zelenoj tranziciji grada Križevaca".

Zbog lakše i bolje organizacije mole posjetitelje da prijave svoj dolazak, posebno oni kojima su potrebni štandovi, obroci i/ili smještaj. Dio programa može se pratiti uživo na YouTube kanalu na linku, a detaljan program fetivala možete pogledati ovdje.

Ovaj događaj organiziraju Veleučilište u Križevcima, kao nositelj projekta Inicijativa za pametnu ekološku poljoprivredu (SOFI - Smart Organic Food Initiative), u partnerstvu sa Udrugom za ekonomiju zajedništva iz Križevaca, Središtem za cjeloživotno učenje iz Travnika u BiH te udrugom Starkmacher iz Manhheima u Njemačkoj, uz podršku gradova Križevci i Travnik (BiH) te Veleučilišta Rhein-Waal University of applied sciences iz Klevea u Njemačkoj.


Tagovi

Eko Festival 2024 Križevci Veleučilište u Križevcima Branko Grisogono Klimatski akcijski plan


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sva ta naša ravnica! Sprema se nevreme.. #RuralFoto #priroda