Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 14. Paprikafest
  • 23.09.2023. 13:30
  • Osječko-baranjska, Lug

U Lugu 14. Paprikafest: Doživite čari baranjskog crvenog zlata

Paprikafest ima za cilj pokazati vrijednost paprike, posebice mljevene začinske kao jedne od najprepoznatljivijih komponenti baranjske gastronomije, najavljuju iz Turističke zajednice Općine Bilje

Foto: Marinko Petković
  • 986
  • 61
  • 0

Već 14. Festival paprike u baranjskom Lugu i ove godine okupit će posjetitelje iz svih krajeva lijepe naše, ali i inozemstva. Kao jedan od važnijih događaja u ovom kraju, Paprikafest ima za cilj pokazati vrijednost ove povrtnice, posebice mljevene začinske kao jedne od najprepoznatljivijih komponenti baranjske gastronomije.

Kako napominju iz Turističke zajednice Općine Bilje, u cijeloj općini postoji čitav niz proizvođača začinske paprike, no u Lugu je ipak najveći broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja proizvode upravo to "crveno baranjsko zlato".

"Očekuje se velik broj izlagača koji će kroz ponudu hrane i pića predstaviti lokalnu gastronomiju, a kroz ples i pjesmu kulturno-povijesno nasljeđe", najavili su iz TZ-a.

Navode i da s obzirom da u tom kraju najvećim dijelom žive Mađari, tijekom Paprikafesta gosti se upoznaju s kulturom i običajima ove nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Glavni je naglasak, kao što su već naglasili, na paprici, uključujući paprikaš, ajvar, čobanac i brojne druge specijalitete. Ukoliko želite sudjelovati i predstaviti svoj autohtoni, tradicionalni proizvod, možete se do 26. rujna prijaviti ovdje.

Ovu manifestaciju moći ćete posjetiti od 30. rujna do 1. listopada 2023.

Program 14. Paprikafesta

 


Tagovi

Paprikafest Mljevena začinska paprika Lug Baranja Tradicija Program Paprikafesta


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.