Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 10.04.2024. 23:25
  • Splitsko-dalmatinska, Podstrana

U Podstrani otvoren 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Pod motom: ruralni turizam; održiv, digitalan, uključiv - u Podstrani nedaleko Splita otvoren je 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

Foto: Vedran Stapić
  • 467
  • 43
  • 0

Pod motom: ruralni turizam; održiv, digitalan, uključiv danas je u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani nedaleko Splita otvoren 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu. Upravo ovaj oblik turizma pomaže razvoju ruralnih sredina u skladu s načelima održivosti, a obzirom na njegove pozitivne učinke na zajednicu može se smatrati budućnosti turizma, rečeno je na otvorenju.

“Čovjek je ključ uspjeha turizma” naglasila je ispred organizatora Hrvatske udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova selo, Dijana Katica i dodala da je dobra vijest da sve rijeđe govorimo o sezoni, a sve više o turističkoj godini, te u uvodnom obraćanju podsjetila okupljene na zaključke lanjskog kongresa.

Domaćin, župan splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u nastavku je istaknuo da su upravo ruralne grane ekonomije i društva budućnost razvoja naše države, a član uprave Hrvatskih šuma Igor Fazekaš u obraćanju skupu naveo podatak da Šume gospodare s gotovo pola države. Ali i da oni uz rasadnike, lovišta i 250 godina tradicije šumarstva u Hrvata itekako imaju što reći o ruralnom razvoju i turizmu. Što i potvrđuje podatak da oni upravljaju sa 550 kreveta diljem Lijepe naše.

Državni tajnik Ministarstvo turizma i sporta Tonči Glavina istaknuo je da je do 2030. godine osigurano više od 1,3 milijardi eura ulaganja u domaći turizam, što će rezultirati investicijama od kojih se očekuje suštinska promjena sektora.

Dario Pocedulić najbolji je hrvatski mladi poljoprivrednik u 2024. godini

“Ruralni turizam najbolji je čuvar naših običaja, kulture i gastronomije, a upravo je naša gastro ponuda često jedan od motiva zašto gosti dolaze u Hrvatsku”, dodao je Frano Matošić državni tajnik Ministarstva  vanjskih i europskih poslova pozivajući se na recentna istraživanja.  

Potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šujica otvorila je kongres i naglasila kako ruralni turizam ima iznimno važno mjesto u budućnosti iz brojnih razloga. Dodala je da su ruralne zajednice danas pogođene depopulacijom, ali da na to Europa odgovara podizanjem uvjeta života. 

Po otvorenju ambasadorica izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EU parlamentu upriličila je proglašanje pobjednika izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika u 2024. godini, kome je priznanje uručila ministrica poljoprivrede, Marija Vučković, u svojstvu izaslanice premijera Andreja Plenkovića.


Fotoprilog


Tagovi

Dijana Katica Kongres o ruralnom turizmu Podstrana Dubravka Šujica Marija Vučković Frano Matošić Tonči Glavina Blaženko Boban Igor Fazekaš


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Klub članova Selo

Kaptol 29, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 2337 741, e-mail: info@klubselo.hr web: https://www.klubselo.hr