Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatske šume
  • 28.02.2024. 14:30

U proljeće prvo posadi drvo: Uključite se u akciju Hrvatskih šuma

Kroz naše akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva, poručuju iz Hrvatskih šuma te vas pozivaju da se odazovete akciji proljetne sadnje

Foto: Hrvatske šume
  • 898
  • 154
  • 0

Pred nama je buđenje prirode, a prije toga vrijeme je za proljetnu sadnju. Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Hrvatske šume obavještaju sve zainteresirane, od pojedinaca, udruga, školi, dječjih vrtića do tvrtki, kako će se akcija "U proljeće prvo posadi drvo!" održati 1. i 2. odnosno 8. i 9. ožujka.

"Naš glavni cilj i dalje je kontinuirana komunikacija sa svim ljubiteljima šume te druženje uz ostvarivanje edukativne uloge i poticanje ljudi da se brinu o prirodi i shvate značaj njezinog očuvanja", ističu te naglašavaju koliko je to važno u doba klimatskih promjena koje utječu na šumske površine na zemlji kao i važnost educiranja šire javnosti o pošumljavanju.

Iz tvrtke dodaju kako prosječno zasade oko devet milijuna sadnica na godinu, pri čemu se ne uračunavaju površine na koje se unosi sjemenski materijal. Broj sadnica posađen kroz različite akcije s vanjskim sudionicima je daleko manji, ali cilj koji ostvaruju je, kažu, značajno veći jer je dragocjena svaka biljka koju posadi netko iz redova građanstva.

Obući se prikladno i ponijeti rukavice

"Kroz naše akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva", poručuju.

Rok za prijavu je do kraja veljače 2024. godine, kako bi na vrijeme mogli organizirati i pripremiti površine i uvjete za sadnju. Broj će biti ograničen. Prijave se dostavljaju na posumljavanje@hrsume.hr, a u prijavi, koja može biti pojedinačna ili grupna, treba navesti imena i prezimena sudionika, e-adresu, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju te županiju u kojoj bi sadili kako bi lakše napravili raspored.

Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću terensku obuću i odjeću i ponijeti rukavice. O detaljima akcije svi prijavljeni će biti povratno obavješteni e-poštom.

Poručuju kako će se osobni podaci sudionika koristiti isključivo u svrhu za koju su prikupljeni, o čemu više možete pročitati ovdje. Ova akcija javne je prirode te će biti snimana/fotografirana. Ukoliko ne želite da koriste vaše fotografije/snimke u sklopu promotivnih aktivnosti (uključujući objave na Internet stranicama, društvenim mrežama i časopisu Hrvatske šume), javite se njihovim zaposlenicima na događaju, kako bi uvažili vaš zahtjev.


Tagovi

Hrvatske šume Sadnja drveća Proljetna akcija 2024 Prijava za sadnju Pošumljavanje Klimatske promjene


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Hrvatske šume d.o.o.

Ulica kneza Branimira 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 4804 174, e-mail: darko.biscan@hrsume.hr web: http://www.hrsume.hr/