Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 15. Sajam pršuta
  • 17.10.2023. 09:00
  • Istarska, Tinjan

U Tinjanu se narezalo više desetaka tona pršuta - čiji je bio najbolji?

Jubilarni, 15. po redu sajam u Tinjanu kroz tri dana posjetilo više od 23 tisuće ljudi, a organizatori ističu kako ova manifestacija svake godine podiže ljestvicu svoje kvalitete

Foto: ISAP/Sebastijan Skoko i Boris Baran
  • 999
  • 89
  • 0

Ovo je najbogatije, najsadržajnije i najuspješnije izdanje Internacionalnog sajma pršuta (ISAP) dosad, što samo dokazuje da ova manifestacija svake godine podiže ljestvicu svoje kvalitete, objavili su organizatori.

Jubilarni, 15. po redu sajam u Tinjanu kroz tri dana posjetilo više od 23 tisuće ljudi i narezalo se više desetaka tona pršuta. 

Posjetitelji su pristigli iz cijele Hrvatske te iz brojnih drugih europskih zemalja, najviše Slovenije i Italije. Svatko je u tim golemim količinama narezanog našao sebi najomiljeniji, ili i više njih, jer sve odreda su to bili najbolji pršuti iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Portugala, Španjolske i Crne Gore koje je predstavilo oko 40 proizvođača.

Objavili su kako je šampion ovogodišnjeg sajma istarski pršut pršutane Daniele iz Višnjana koji je ujedno i šampion u kategoriji istarskog pršuta.

Za najbolji pršut glasali i posjetitelji

Šampionske naslove osvojili su također u kategoriji dalmatinskog pršuta Mesnica Lukin iz Zadra, u kategoriji dimljenih Nira iz Pakovog Sela kraj Drniša, te u međunarodnoj kategoriji crnogorski pršut tvrtke Montstate iz Cetinja.

vcd
Na sajmu se predstavilo oko 40 proizvođača

Posjetitelji su također tijekom tri dana mogli glasati za najbolji po njihovom izboru, pa je nakon izbrojanih glasova apsolutni pobjednik publike posljednjeg dana sajma postao pršut iz dalmatinske pršutane Delicije Aria.

Svoju ponudu izložilo je oko stotinjak izlagača, a bilo je tu i atrakcija poput panina s pršutom dugog nevjerojatnih 15 metara za čije se spravljanje pobrinula pekara Mlinar, povodom jubilarnih 15 godina sajma.

Održane su i brojne radionice i degustacije, a bile su tu i dvije vođene degustacije naziva "Pršut i vino" za koje su se pobrinuli stručnjaci iz Udruge senzornih analitičara Gustus. Sva ova događanja, kao i cijeli ISAP, popratil sui vinari upotpunivši dojam najboljim vinskim okusima Istre.


Tagovi

Tinjan Sajam pršuta Proglašeni šampioni Najbolji pršut Pršutana Daniela


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]