Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šokačko sijelo
  • 19.01.2024. 09:00
  • Vukovarsko-srijemska, Županja

U veljači posjetite 57. Šokačko sijelo u Županji

Okupit će se oko 3.000 izvođača, među kojima brojne folklorne skupine i tamburaši, a prema procjenama očekuje se oko 15.000 gledatelja.

Foto: Marinko Petković
  • 842
  • 66
  • 0

Od 2. do 13. veljače mještani Županje ponovo će pokazati bogatstvo narodnih nošnji, pjesme, plesa i običaja i sve ono čime se diče.

Ovogodišnje, već 57. po redu Šokačko sijelo bit će posvećeno tamošnjoj tradiciji uzgoja konja, pod motom "Oj, dorati, moje zlato suvo", autora pučkog pjesnika Đuke Galovića.

Okupit će se oko 3.000 izvođača, među kojima brojne folklorne skupine i tamburaši, a prema procjenama očekuje se oko 15.000 gledatelja.

I ove godine održat će se izbor ljepote Šokački cvit. U fokusu natjecanja je tradicijska nošnja, njezina ljepota i očuvanost, kao i način na koji je djevojka nosi. Ocjenjuju se najsitniji detalji od načina češljanja, ukrasa na glavi, rukama i vratu do izbora čarapa i obuće. Važni su i sklad i ljupkost u hodu, sve ono što krasi pravu Šokicu.

Sijelo u Županji: Nema pravog Šokca (i Šokice!) bez konja

Tijekom trajanja manifestacije posjetitelji će moći uživati u velikom šatoru Šokačkog sijela na parkiralištu ispred MKC-a, koji će biti glavno okupljalište i mjesto druženja i zabave.

Koncerte će ondje održati TS Džentlmeni, TS Begeš, Dalmatino, TS Rutineri, a koncert Prljavog kazališta zakazan je za subotu, 10. veljače. Nakon pokladne povorke goste će u šatoru zabavljati TS Begeš i Najbolji hrvatski tamburaši.


Tagovi

Šokačko sijelo Županja Narodna nošnja Šokački cvit Tamburaši Folklorne skupine


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.