Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 07.07.2024. 13:30
  • Istarska, Tinjan

Upišite datume i ne propustite Festival istarskog pršuta u Tinjanu

Uz istarske proizvođače, u goste stižu pojačanja iz Dalmacije i Slavonije, a neće nedostajati ni europskih proizvođača na pršutskoj sceni.

Foto: Blanka Kufner (ilustracija)
  • 88
  • 0
  • 0

Tinjan - općina istarskog pršuta, srce poluotoka i simbol ljepote istarskog života, kako se nazivaju, dva će dana biti središnjim mjestom uživanja u ovoj gastro deliciji. 

Naime, 12. i 13. srpnja domaćin su Festivala istarskog pršuta. 

Svima onima koji vole dobru hranu i zabavu svakako predlažemo da u svoje kalendare zabilježe ova dva dana i svrate poslije 18 sati u Tinjan“, poručuju iz Općine. 

Na ovogodišnjem ljetnom festivalu predstavit će se istarski proizvođači ove gastronomske delicije poput pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso, te OPG Franjul.

U goste, navode, stiže i poznati proizvođač dalmatinskog pršuta Perajica te OPG Kraljik iz Belišća, a neće nedostajati ni europskih proizvođača na pršutskoj sceni.

Tako će, iz daleke Španjolske doputovati PEGAEXPORT SL, a iz Slovenije MIJ d.o.o. koji će svojim suhomesnatim prozvodima posjetitelje festivala sigurno pokušati zaintrigirati.

Obrt Peršić sa Stancije Šantamarija ponudit će svoj sir, a vinar Mario Banko potrudit će se da svi uživaju u kvalitetnim vinima.

Ugostiteljstvo LA.LU d.o.o. će se brinuti za koktele i kompletnu ponudu pića na manifestaciji.

Već tradicionalno svi posjetitelji Tinjana moći će guštati u još cijelom nizu slatkih i slanih proizvoda, poljoprivrednih proizvoda lokalnih OPG-ova i rukotvorina“, otkrivaju organizatori navodeći da će se djeca moći družiti i uživati u zabavnom parku.

Najavljuju i da će ovogodišnji zabavni program dodatno začiniti 12. srpnja Alfa Time Band i 2BMB band, a 13. srpnja grupa Vigor i Etaloni band.


Tagovi

Istarski pršut Festival pršuta Tinjan Manifestacija


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB