Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski maraton
  • 16.09.2023. 16:30
  • Osječko-baranjska, Zmajevac

Upišite datume - idući vikend održava se već 18. Vinski maraton u Zmajevcu

Od početnih četrdesetak sudionika, prerastao je u jedinstven doživljaj na kojem lokalni vinari imaju priliku predstaviti se sve većem broju vinomaratonaca.

Foto: Udruga Surduk
  • 1.000
  • 69
  • 0

Vinski maraton ove godine bilježi 18 godina od svog osnutka, a održat će se 22. i 23. rujna u Zmajevcu. Od početnih četrdesetak sudionika, prerastao je u jedinstven doživljaj na kojem lokalni vinari imaju priliku predstaviti se sve većem broju vinomaratonaca.

"Baranja je oduvijek bila multikulturna regija, ovdje se isprepliću razne tradicije i običaji i sretni smo što tu raznolikost uspijevamo pokazati svake godine tijekom ove manifestacije", istaknuo je u ime organizatora Udruge surduk, Kristian Horvat.

Kakav je program?

U petak, 22. rujna, održat će se Premium maraton, posvećen svim vinskim znalcima, na kojem će se obilaziti vinski podrumi i kušati vina ovjenčana nagradama. Večer će završiti velikom koncertom na kojem će nastupiti Zejna Murkić i Haris Džinović.

U subotu, 23 rujna, održava se središnji događaj s početkom u 14 sati. Svim gostima na  raspolaganju će biti tridesetak vinskih podruma u kojima će Maratonci moći kušati vina lokalnih vinara. U oba surduka, Katoličkom i Reformatorskom, održavat će se tijekom cijelog dana bogat kulturno zabavni program koji završava koncertom mladog pjevača iznimnih vokalnih mogućnosti, Adija Šoše.

"S velikim zadovoljstvom podupiremo ovu manifestaciju. Ona je zapravo prikaz nestvarnog napora mještana Zmajevca, prilika da mali vinari kojih ovdje ima tridesetak prikažu i prodaju svojim trudom proizvedena kvalitetna vina baranjskog vinogorja. Drago nam je kad gosti iz cijele Hrvatske i Europe dolaze u ovo malo baranjsko mjesto ne bi li se upoznali s lokalnim običajima, hranom i turističkom ponudom", naglasio je Robert Jankovics, predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske koja je pokrovitelj Vinskog maratona.

Prijavite se

Na maraton se može prijaviti putem poveznice objavljenje na Facebook i Instagram profilu Vinskog maratona, a za sve koji žele organiziran je i autobusni prijevoz iz Osijeka.

Otvoren je i Youtube kanal: Vinski maraton 2023, na kojem se posjetitelji mogu upoznati s lokalnim vinarima, tradicijom i običajima ovog dijela Hrvatske.


Tagovi

Vinski maraton Zamjevac Udruga Surduk Vino Baranja Program


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.