Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmica
  • 05.10.2024. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Upoznajte Hrvatsku kroz životinje na 3. edukativnoj izložbi Farmica u Zagrebu

Cilj je na zabavan i inovativan način općoj javnosti predstaviti i približiti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja te naglasiti problem njihove ugroženosti i malobrojnosti, poručili su organizatori

Foto: Marinko Petković
  • 134
  • 39
  • 0

I ove će se godine održati 3. edukativna izložba hrvatskih autohtonih pasmina "Farmica - upoznajmo Hrvatsku kroz životinje" na prostoru Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Organizira je Udruga studenata veterinarske medicine EQUUS, a cilj je na zabavan i inovativan način općoj javnosti predstaviti i približiti autohtone hrvatske pasmine domaćih životinja te naglasiti problem njihove ugroženosti i malobrojnosti koje su nekoć igrale krucijalnu ulogu u društvenom, kulturnom i gospodarskom razvoju Hrvatske.

"Za autohtone hrvatske pasmine možemo također reći da su dio nematerijalne kulturno-povijesne baštine Republike Hrvatske s obzirom na njihovu važnost u ne tako dalekoj prošlosti", istaknuli su te dodali da žele podići svijest o trenutnom stanju i istaknuti potrebu za njegovanjem i održavanjem ovog aspekta hrvatske povijesti.

Hrvatska ima 35 autohtonih pasmina domaćih životinja - neke su, nažalost, visoko ugrožene

Izložba će se održati 12. listopada od 9 do 18 sati, a osim nje pripremili su i prezentaciju OPG-ova koji se, uz uzgoj autohtonih pasmina, bave i izradom proizvoda animalnog porijekla po principu "od polja do stola".

Ulaz je, poručuju, besplatan za sve posjetitelje.


Tagovi

Farmica Autohtone pasmine Veterinarski fakultet Zagreb Izložba životinja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.