Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fešta vina
  • 23.08.2023. 12:00
  • Splitsko-dalmatinska, Jelsa

Uskoro Fešta posvećena vinima jelšanskog prstena

Ova najdugovječnija fešta na Jadranu održat će se od 24. do 28. kolovoza u Jelsi na otoku Hvaru.

Foto: Vedran Rafael Janić
  • 919
  • 46
  • 0

Fešta vina posljednjih se godina vratila izvornoj nakani – da bude vesela manifestacija promocije hvarskih vina, ponajprije onih najboljih koji se proizvode na području jelšanskog prstena, vinorodnog kraja na kojem nalazimo nekoliko različitih teorija pa time i raznolikih vrsta i crnih i bijelih vina, opola i prošeka.

Zadnjih tridesetak godina ta se vina ističu kakvoćom, pobiru nagrade i oduševljavaju goste, kojima je Fešta vina prilika da kušaju i osjete razlike između vina s južnih padina otoka, položaja s jelšanskih obronaka i udolina te polja uz more.

Mnogi iznenađeni njihovom izvrsnošću ponijet će sa sobom priču ne samo o sunčanom otoku prekrasnog plavog mora nego i o suncu zarobljenom u zlatnoj boji bijelog i rubinskom sjaju crnog vina. "Vinski" dio kulminira proglašenjem najboljih vina te godine. Na ovoj će se manifestaciji predstaviti 40-ak izlagača.

Ova najdugovječnija fešta na Jadranu održat će se od 24. do 28. kolovoza u Jelsi na otoku Hvaru. Ona uvijek pruža mnogo živopisne zabave. Održavaju se razna sportska i zabavna natjecanja. U luci se igra vaterpolo utakmica, održavaju veslačka natjecanja, međunarodne regate, skida se pršut s vrha desetak metara visokog jarbola…

Sve je, naravno, začinjeno gastronomskom ponudom i popraćeno koncertima Kulturno-umjetničkog društva Jelsa, domaćih i gostujućih klapa, nastupima renomiranih glazbenika i veličanstvenim vatrometom.

Detaljan program pronađite ovdje.


Tagovi

Fešta vina Jelšanski prsten Nagrađena vina Otok Hvar


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.