Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival soli
  • 29.08.2023. 09:00
  • Dubrovačko-neretvanska, Pelješac

Uskoro počinje Festival soli - provedite bablje ljeto na Pelješcu

Od 30. kolovoza do 15. rujna na Pelješcu vas očekuje vrhunac ljetne festivalske sezone sa središtem u Stonu

Foto: TZ općine Ston
  • 965
  • 70
  • 0

Kraj ljeta uvijek je rezerviran za Pelješac i Festival soli za kojeg "diše" cijeli poluotok, odnosno sve četiri općine: Janjina, Trpanj, Orebić i Ston, koji ponosno čuva najstariju solanu u Europi, još iz vremena Dubrovačke Republike, ističu organizatori. 

Više od 15 dana vrhunske hrane, finih peljeških vina, brojnih glazbenih i kulturnih događanja i ove će godine, od 30. kolovoza do 15. rujna, uveseljavati stanovnike Pelješca i njihove goste te pokazati kako je bablje ljeto najljepše na jugu Dalmacije.

Pedesetak peljeških konoba, restorana i vinarija nudit će odabrana jela i vina po festivalskim cijenama, a povoljniji će biti i izleti brodom na degustaciju školjaka u Malostonskom zaljevu.

Čeka vas atraktivan program

U Stonu se tijekom festivala organiziraju likovne radionice, tradicionalna likovna kolonija, eko plac, tj. sajam tradicionalnih proizvoda, izložbe, vođene ture kroz solanu, kulinarske radionice…, a sastavni dio programa je atraktivno vađenje soli. Glavni dio manifestacije se odvija u središtu Stona od 30. kolovoza do 2. rujna.

Tu je i zabavni program, odnosno koncerti: u četvrtak, 31. kolovoza – Wine, salt &jazz night u Solani Ston, u petak, 1. rujna, u tvrđavi Kaštio posjetitelje će zabavljati Đani Stipaničev, dok će 2. rujna Ston biti domaćin 3F GIN eventa - DJ partyja na kojem će biti predstavljeni  lokalni proizvođači gina.

"Festival soli u posezoni privlači velik broj gostiju, afirmirajući cjelokupnu turističku ponudu Pelješca, od smještajnih kapaciteta do tradicionalnih proizvoda“, rekla je Fani Slade, direktorica TZ općine Ston.

Kako dodaje, stvorili su i šire jednu lijepu zajedničku priču koja započinje u predsezoni i završava Festivalom soli u posezoni, potvrđujući da je goste moguće privući na Pelješac i izvan špice sezone.


Tagovi

Festival soli Ston Program Vađenje soli Pelješac


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.