Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proljetni vašar
  • 09.03.2024. 10:30
  • Osječko-baranjska, Karanac

Uskoro Proljetni vašar u Karancu - birat će se i Princeza pušnice

Oko 80 lokalnih proizvođača izložit će tradicionalne suhomesnate proizvode, vina, rakije, sireve, med, kolače sokove, pletene košarice, drvene igračke, a čeka vas i bogata ponuda cvijeća.

Foto: FB/Visit Baranja
  • 754
  • 65
  • 1

Jedan od prvih pokazatelja da je proljeće stiglo u Baranju je Proljetni vašar u Karancu koji će se održati u nedjelju, 24. ožujka 2024.

"To je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava vikend prije blagdana Cvijetnice, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa", objavili su iz Turističke zajednice Baranje. 

Naime, ovaj vašar sada je već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. "Okupit će oko 80 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode. Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća", najavljuju iz TZ Baranje. 

Ovo je idealno mjesto za gurmane, gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama. Na štandovima ćete moći naći tradicionalne proizvode poput čvaraka, kulena, slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja ćete moći kupiti u ugostiteljskom objektu koji će biti postavljen pod šatorom.

U ponudi su: Šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu, kobasice u kotlovini.

U sklopu ove manifestacije svake godine se održava izbor za laskavu titulu Princeza pušnice. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Slanina Matije Povoljnjaka (12) osvojila titulu princeze pušnice

Iz TZ Baranje kažu da su prijave za sudjelovanje na sajmu otvorene. Prijavnice možete preuzeti ovdje, a potrebno ih je ispuniti i zajedno s potvrdom o uplati poslati na info@tzbaranje.hr.


Tagovi

Proljetni vašar Princeza pušnice Karanac Lokalni proizvođači Prijave Izlagači


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.