Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Decanter
  • 23.06.2024. 10:30
  • Istarska, Savudrija, Umag

Vinistra dovodi Decanter u Hrvatsku

Ponosan sam što će se nagrađivana hrvatska vina upravo u našoj vinskoj Istri predstaviti vrhunskim profesionalcima, ističe Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara

Foto: Udruga Vinistra
  • 135
  • 11
  • 0

Decanter prvi put stiže u Hrvatsku! 

Naime, u organizaciji Udruge Vinistra održat će se ekskluzivno vinsko događanje Decanter 2024 Winners Showcase.  

Ponosan sam što će se nagrađivana hrvatska vina upravo u našoj vinskoj Istri predstaviti vrhunskim profesionalcima“, ističe Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara. 

Tako će se 27. lipnja u Golf Adriatic Clubhouseu hotela Kempinskog u Savudriji, predstaviti vina 40 hrvatskih vinarija koje su osvojila medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA).

Decanter 2024: Zlatne medalje osvojilo 11 hrvatskih vinarija

Događaju će prisustvovati dvjestotinjak gostiju iz Velike Britanije, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra organiziramo u godini kada naša udruga slavi veliku obljetnicu, 30 godina postojanja, a ovaj događaj još je jedna potvrda da smo atraktivna vinska regija“, rekao je je Rossi čestitavši svim nagrađenim vinarima.

Ovaj događaj okupit će struku i predstavnike medija koji prate sve dinamičniju vinsku scenu, a moguće je prisustvovati samo uz pozivnicu, stoji u priopćenju.

Stižu i vinski novinari iz inozemstva

Otkrivaju da će u Istru već 26. lipnja doći i deset poznatih vinskih novinara iz inozemstva koji će do 29. lipnja obilaziti istarske vinarije i uživati u vrhunskim malvazijama i teranima.

Vjerujemo da ovaj događaj potvrđuje naše napore, s obzirom na to da Hrvatska kontinuirano radi na kvaliteti i razvoju proizvodnje vina, a time i na promociji eno-gastro ponude kao jednog od najtraženijih turističkih proizvoda i važnog motiva gostiju pri odabiru destinacije“, poručio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Uz Decanter, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri na ovom projektu su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.


Tagovi

Decanter 2024 Ocjenjivanje vina Najbolje vino Luka Rossi Udruga Vinistra Kristjan Staničić Savudrija Umag


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.