Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Winelovers Street
  • 04.06.2017. 19:00

Vinoljupci dolaze na svoje, tri dana festivala u Zagrebu

Od četvrtka, 8. lipnja do subote 10. lipnja Kurelčeva ulica u Zagrebu postat će mjesto susreta vinara i ljubitelja vina!

Foto: Udruga Vinoljupci/Boris Štromar
  • 1.501
  • 92
  • 0

Zagreb ponovo dobiva ulicu za vinoljupce! Od četvrtka, 8. lipnja do subote 10. lipnja Kurelčeva ulica u Zagrebu postat će mjesto susreta vinara i ljubitelja vina. Ulaz na festival je besplatan, a posjetitelji će uz degustacijske kupone po cijeni od osam kuna za čašu (1dl) vina moći kušati vina iz cijele Hrvatske.

Svaki od tri festivalska dana, najavljuje udruga Vinoljupci, u fokus stavlja po jednu vinsku regiju Hrvatske, pa su tako u četvrtak od 16 do 23 sata na rasporedu vinari bregovite Hrvatske, u petak od 12 do 24 sata vinari Istre i Dalmacije, a u subotu, također od 12 do 24 sata, kušat će se vina Slavonije i Podunavlja.

Očuvanje autohtonih sorti

Vinske boje bregovite Hrvatske u četvrtak će braniti vinarije Lovrec, Kocijan i Horvat (Međimurje), Barundić, Guštin, Graša i Viktorovski (Plešivica), te Smrndić (Zelina). Iz Istre u Zagreb stižu vina Capo, Geržinić, Anđelini, Romeo, In Sylvis i Bažon, a iz Dalmacije Vina Prović, Dingač-Skaramuča te Iuris sa novom vinskom kolekcijom LiveLove. Vina Slavonije i Podunavlja zagrepčanima će predstaviti vinarije Buhač, Markota, Iuris, Iločki podrumi, Kutjevo i Feravino.

Vinare i ovoga puta očekuje nimalo lak zadatak - osvojiti srca Zagrepčana! Naime, svaki posjetitelj u svojoj će čaši dobiti maleni privjesak u obliku srca, koje će pokloniti vinaru/vinarki po vlastitom izboru. Svi vinari koji sudjeluju u ovom projektu primjeri su uspješnih vinskih priča, a njihovo je djelovanje usmjereno ka očuvanju tradicionalnih i autohtonih sorti te vinske i kulturne baštine.

Organizatori festivala - udruga Vinoljupci, ističu kako su ponosni na tradiciju, ali i na suvremene uspjehe hrvatskog vinarstva te ih žele predstaviti građanima i turistima, nastojeći istovremeno dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije.

"Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina - jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva - od gospodarstva, do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture", ističe voditeljica projekta Irena Lučić.

Promicanje vinske kulture i turizma

Udruga aktivno djeluje od 2014.godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno pet vinskih izložbi na otvorenim gradskim prostorima, a da takav koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je prošlogodišnji Winelovers' Street održan u Tomićevoj ulici posjetilo preko 1.000 posjetitelja. Manifestacija Winelovers' Street održava se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika, te je sufinancirana od strane Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Foto: Udruga Vinoljupci/Boris Štromar


Tagovi

Udruga Vinoljupci Vinski festival Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...