Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinski mjesec
  • 07.05.2024. 09:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Vinski mjesec u Osječko-baranjskoj županiji - vinskom raju istoka Hrvatske

Po mnogočemu vinska ponuda u Slavoniji i Baranji pripada skupini 'naj', najveći proizvođači vina u Hrvatskoj, najveći vinski podrum, najveći vinograd, najveća bačva…. Usudimo se reći i najbolja hrvatska vina, posebice bijela, kažu iz Turističke zajednice OBŽ.

Foto: TZ Baranja
  • 607
  • 70
  • 0

Dulje od kalendarskog mjeseca jer održava se tijekom svibnja i lipnja pa sve do početka srpnja, trajat će Vinski mjesec u Osječko-baranjskoj županiji. 

U organizaciji Turističke zajednice ove županije te u suradnji s turističkim zajednicama Valpova, Osijeka, Draža, Baranje, Erduta i Đakova, od 11. svibnja pa do 5. srpnja očekuje vas, kažu, velik izbor prigoda za druženje uz čašu vina s pogledom na vinograde, dvorce i druge ruralne i gradske vizure.

"Po mnogočemu vinska ponuda u Slavoniji i Baranji pripada skupini 'naj', najveći proizvođači vina u Hrvatskoj, najveći vinski podrum, najveći vinograd, najveća bačva…. Usudimo se reći i najbolja hrvatska vina, posebice bijela. Stoga s pravom možemo reći kako je istok Hrvatske vinski raj", naglašavaju. 

Vinogradi i vidici Banskog brda

Tako ove godine Vinski mjesec započinje 11. svibnja Festivalom sira i vina u Valpovu, slijedi druženje uz vino u Osijeku na Vinskoj šetnji muzejima 17. svibnja, na Večeri vina i umjetnosti 18. svibnja., te 25. svibnja na osječkom Wine & Walku.

"Svibanj ćemo završiti u Dražu u Baranji manifestacijom Vino i tambure 31.5., a i mjesec lipanj nastavit će se u baranjskom vinogorju, 1. lipnja. u Kamencu uz popularni Baranja Wine & Walk tijekom kojega u laganoj hiking-šetnji možete doživjeti vinograde i pitoreskne vidike Banskog brda", najavljuju dalje.

Vikend kasnije, dodaju, nastavlja se u vinsko-rekreativnom stilu u Zmajevcu na Vinatlonu 8. lipnja. a istoga dana u erdutskom vinogorju na manifestaciji Fiš&Aljmaš posjettitelji će moći otkriti koje vino najbolje paše uz dunavsku ribu.

Erdutsko i đakovačko vinogorje 

U drugom dijelu lipnja i samom početku srpnja, pozivaju sve na otkrivanje bajkovitog đakovačkog vinogorja i otvorenih podruma Mandićevca 21. lipnja i Trnave 22. lipnja u sklopu Bonavite, jedne od naših najstarijih vinskih manifestacija. 

"Kraj Vinskog mjeseca proslavite s nama 5. srpnja u Osijeku na drugoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti, jednome od najposjećenijih vinskih događaja, uz koncerte, izložbe i najbolja vina Slavonije i Podunavlja", zaključuju iz turističkih zajednica. 

Dodatne informacije potražite ovdje


Tagovi

Vinski mjesec Turistička zajednica OBŽ Vinski raj Slavonija i Baranja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".


Partner