Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sommet de l'Elevage
  • 08.07.2023. 15:00
  • Clermont Ferrand, Francuska

Vodeći europski sajam stočarstva posvećen trima pasminama goveda

Sajam Sommet de l'Elevage 2023 okuplja vodeće stočare, proizvođače opreme, ali i udruženja, organizacije i sve koje zanima ovaj sektor. Očekuje se rekordan broj mliječnih krava na izložbi

Foto: FB/Sommet de l'Elevage
  • 1.057
  • 90
  • 0

Sommet de l'Elevage, vodeći europski sajam stočarstva održat će se od 3. do 6. listopada 2023. godine u Clermont Ferrandu u središnjem dijelu Francuske. Manifestacija je namijenjena stočarskoj industriji, poljoprivrednicima, udruženjima, institucijama, organizacijama, ali i političarima i influencerima te svima koje zanima ovaj sektor, poručuju organizatori. 

Očekuje se čak 2.000 grla stoke, 1.500 izlagača i 100.000 posjetitelja.

U centru pažnje će biti pasmine goveda, Limousin i Brown Swiss koji organiziraju svoja nacionalna prvenstva i mješovita pasmina Montbéliarde koja je domaćin međuregionalnog sajma.

Mali predah između predstavljanja

Najavljuju i izložbu s najvećim brojem mliječnih krava do sada, ukupno 523 grla, što je za 100 više od prošle godine. Održat će se preko stotinu konferencija koje pokrivaju sva ključna pitanja poljoprivrede, kao i Sommets d’Or, natjecanje u agrotehničkim inovacijama.

Središnja tema ovogodišnjeg Sommet-a je održivost stočarske proizvodnje. Zemlja počasni gost je Gruzija.

Očekuje se više od 500 mliječnih krava

Sajam je otvoren od 8:30 do 19 h. Cijena ulaznice je 14 eura, a za djecu do 14 godina, osobe sa smanjenom pokretljivošću i osobe s invaliditetom ulaz je besplatan. Grupne karte se prodaju za najmanje 15 osoba.

Detalje potražite na ovom linku.


Fotoprilog


Tagovi

Sommet de l'Elevage Sajamska manifestacija Sajam stočarstva Francuska Stočarski sajam Pasmine krava


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.