Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stočarski sajam
  • 18.06.2024. 16:00
  • Zagrebačka, Dubrava

Vratio se doma - održan prvi Dubravski stočarski sajam

Dubrava je oduvijek bila poljoprivredni i stočarski kraj, čulo se na sajmu čiji je cilj mlade uzgajivače zainteresirati za ovaj posao.

Foto: Facebook/ZG SIM
  • 208
  • 72
  • 0

Stočarski sajam vratio se "doma". Baš kako je i naveo ciljem njegova organiziranja načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša.

Naime, iza nas je 1. Dubravski stočarski sajam koji je na sajmišnom prostoru Dudnjak, u organizaciji Saveza uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba (ZG SIM) i općine Dubrava uz potporu Zagrebačke županije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, okupio dvadesetak izlagača.

"Dubrava je oduvijek bila poljoprivredni i stočarski kraj. Naš glavni motiv bio je vratiti stočarski sajam doma i pružiti priliku mladima da se okupe i razmijene iskustva", rekao je načelnik. 

Radi se na genotipizaciji za bolji prirast

Predsjednik ZG SIM-a i HUSIM-a Damir Horvatić istaknuo je kako je sajam organiziran da svi mogu nešto pronaći za sebe, a glavni cilj je mlade uzgajivače zainteresirati za ovaj posao. Ujedno, izrazio je nadu da će se brzo izgraditi Stočarski centar u Dubravi.

"Cijena mlijeka je sada u redu, radimo puno na genotipizaciji kako bismo poboljšali prirast na junadi za tov i da dobijemo više mlijeka po kravi", dodao je.

Niče Regionalni centar za razvoj stočarstva, nacionalno važan projekt za opstanak sektora

Da je stočarstvo grana s najvećom dodanom vrijednošću u poljoprivredi, naglasio je ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać. Istaknuo je tom prilikom da je Ministarstvo svjesno ekonomskih pritisaka kojima je bilo izloženo prethodnih godina te je iz tog razloga bio donesen niz mjera potpore kako bi se održala stabilnost sektora.

Dvadesetak izlagača izložilo je svoja grla, a najmlađi su sudjelovali u Bambino kupu

Kao glavni događaj je organizirana revija mladih uzgajatelja ZG SIM-a, prodaja genomski testiranih grla za rasplod te grla za tov. Održana je i revija mladih uzgajatelja ZG SIM-a, prezentacija ostalih grla i kolekcija te javna prodaja ponuđenih grla.

ZG SIM: Udruživanje koje je hrvatske bikove dovelo u sam svjetski vrh!

Veliku podršku okupljenih posjetitelja dobili su najmlađi, koji su sudjelovali u Bambino kupu.


Tagovi

1. Dubravski stočarski sajam Savez uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba ZG SIM Izložba goveda Bambino kup


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB