Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinatlon
  • 10.06.2024. 15:35
  • Osječko-baranjska, Zmajevac, Kneževi Vinogradi

Za titulu Šampiona Dunava konkuriralo čak 99 vina iz triju zemalja, evo dobitnika

Ocjenjivanje vina je prethodilo Vinatlonu 2024., ovogodišnjem vinskom spektaklu koji se tijekom vikenda održao u Općini Kneževi Vinogradi.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 209
  • 24
  • 0

Čak 99 pristiglih uzoraka iz 29 vinarija iz Hrvatske, Srbije i Mađarske konkuriralo je za titulu Šampiona Dunava

Ocjenjivanje je to koje je prethodilo Vinatlonu 2024., ovogodišnjem vinskom spektaklu koji se tijekom vikenda održao u Općini Kneževi Vinogradi. 

Ocjenjivačkom komisijom predsjedavao je dr.sc. Toni Kujundžić s Fakulteta agrobiotehnoloških znanosti Osijek, a članovi su bili iz Osijeka, Pečuha i Novog Sada.

I odlučeno je, ovogodišnji Šampion Dunava u kategoriji crvenih vina je "Dekanovo vino” Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad iz Srbije. Šampion Dunava u kategoriji bijelih vina je "Traminac Rosamal” Vinarije Papak iz Iloka. 

U kategoriji ružičastih vina najboljim je proglašen "Rosé” vinarije Mons Aureus d.o.o. iz Draža. Šampion u predikatnim vinima je "Graševina IBPB” vinarije Svijetli dvori iz Karanca, a nagradu Novinarska graševina osvojilo je novo vino "Graševina New Line” Erdutskih vinograda.

Iza nas je četvrto izdanje Vinatlona kojim se, kako je rekao Vedran Kramarić, načelnik Općine Kneževi Vinogradi, uz niz drugih kvalitetnih manifestacija, sve uspješnije pozicioniraju na hrvatskoj turističkoj karti. 

Ponosan je ispred organizatora bio i Ivan Gerštmajer Zelember iz Udruge vinogradara Baranje, Zmajevac koji je prije svega zahvalio vinarima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

Vinski mjesec u Osječko-baranjskoj županiji - vinskom raju istoka Hrvatske

Obnašatelj dužnosti župana, Mato Lukić podsjetio je da se Vinatlon događa točno u pola Vinskog mjeseca Osječko-baranjske županije. Do početka srpnja očekuje vas još manifestacija, a ako niste stigli na protekle - ne propustite nadolazeće. 


Tagovi

Vinatlon Šampioni Dunava Najbolja vina Manifestacija Vinski spektakl


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).