Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EkoArena
  • 03.12.2018. 18:00

Zagorje može postati vodeća regija u ekološkoj proizvodnji u Hrvatskoj

EkoArena okupila je 80 izlagača u Bedekovčini, a zašto ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek smatra da je Zagorje idealno za eko proizvodnju? Pročitajte!

Foto: HPŠSS
  • 116
  • 13
  • 0

U petak, 30. studenog 2018. otvorena je EkoArena, 2. sajam ekoloških proizvoda u Bedekovčini koji organizira Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba.

Ove godine EkoArena je okupila osamdeset izlagača koji su dva dana izlagali i prodavali svoje proizvode, a uz to i sudjelovali na niz stručnih i aktualnih predavanja i okruglom stolu na temu "Uporaba sredstava za zaštitu bilja u ekološkoj proizvodnji".

"Svakodnevno tražimo rješenja kako bi ekološka poljoprivreda bila još uspješnija što svjedoči i ovaj 2. sajam ekoloških proizvođača EkoArena. Bavimo se sustavnom uspostavom reda u poljoprivrednom sektoru i proizvodnje hrane. Značajni napredak je korištenje zakonskih okvira kako bi naši poljoprivrednici došli na police trgovačkih lanaca donošenjem Zakona o poštenoj trgovačkoj praksi.

Kroz niz drugih zakona i mjera ova Vlada čini sve da bavljenje poljoprivredom bude ne samo isplativi već i unosan i ponosan posao. Što se tiče Zagorja, smatram da je idealna županija zbog niza komparativnih prednosti da postane vodeća regija u ekološkoj proizvodnji u Hrvatskoj",  izjavio je ravnatelj HPŠSS-a Zdravko Tušek na otvaranju EkoArene.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Eko Arena Bedekovčina Zdravko Tušek Eko proizvodnja


Partner