Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 01.03.2024. 14:05
  • Osječko-baranjska, Osijek

Započeli su Dani otvorenih vrata u Novocommercu - što vas čeka?

Pažnju nam je privukao John Deere traktor 8RX 410, ali i kombajn S785i koji dolazi s motorom zapremine 13,5 L i razvija maksimalnu snagu od 570 KS. U sjedištu ove tvrtke vas čekaju brojne pogodnosti, posjetite ih ovog vikenda.

Foto: Marija Ribić
  • 2.984
  • 311
  • 0

Prvi tjedan u ožujku je u tvrtki Novocommerce International d.o.o. već tradicionalno rezerviran za Dane otvorenih vrata.

"Posjetitelje i ove godine očekuje izbor strojeva koje mogu pogledati, ugodno društvo, educirani prodavači i product specijalisti koji će odgovoriti na sva njihova pitanja", kaže nam marketing menadžer ove tvrtke, Robert Poretti. Tu je i šator s bogatim izborom hrane i pića kako bi druženje bilo što ugodnije, a za najmlađe posjetitelje pripremili su kutak za fotografiranje i zabavu.

Osim novih John Deere strojeva, izložena je i rabljena mehanizacija, Bednar priključci te strojevi brendova Kuhn, Fliegl, Pichon, Zurn.

Posebna izdanja traktora i kombajna

Dolaskom u dvorište tvrtke pažnju nam je privukao traktor 8RX 410, John Deere Signature Edition maksimalne snage s IPM-om od 337 kW/458 KS te eAutoPowr™ Electric Variable automatskim bezstupanjskim mjenjačem za najoptimalniji rad, 0.05 - 40 km/h.

Izdanje je Signature Edition stoga posjeduje svu moguću dodanu opremu za maksimalnu učinkovitost i efikasnost u polju. "Istaknuo bih da je on jedini ovakvog koncepta na tržištu s četiri neovisna pogona gusjenice, što mu omogućuje rad u mokrim uvjetima i brdovitim terenima uz manje sabijanje tla u odnosu na one na kotačima", priča nam Poretti.

Poglede je privlačio i kombajn John Deere S785i. Dolazi s motorom zapremine 13,5 L i razvija maksimalnu snagu od 570 KS. "S-serija odlikuje se izuzetno širokim uvlačnim grlom, što daje veliku propusnost i izvršavanje putem rotora, a lom zrna u ovom kombajnu smanjena je ispod jedan posto", kaže nam o njemu.

Kombajn John Deere S785i

Pogon na sve kotače 4x4 daje ovom stroju izuzetne performanse i u najtežim uvjetima rada. Combine Advisor paket u potpunosti će pružiti vozaču dodatno olakšanje i sigurnost prilikom žetve. Automatski se podešavaju postavke: brzina ventilatora, rotora, čistoća zrna, količina rasipa itd. ovisno o tome koje ste ciljeve žetve zadali, dok digitalne kamere smještene u elevatoru zrna kontinuirano mjere kvalitetu zrna i količinu "stranog materijala".

Koji noviteti vas čekaju?

"Od noviteta bi izdvojili uslugu produženog jamstva/Powergard za traktore u trajanju pet i tri godine za kombajne i silokombajne", ističe Poretti dodavši da ono štiti od nepredvidivih troškova popravka, a uključen je u cijenu stroja.

Također, noviteta ima i u njihovoj ponudi precizne poljoprivrede. "Nudimo usluge snimanja dronom koji je opremljen multi-spektralnom kamerom za bolje skeniranje i analizu stanja usjeva. Isto tako našu ponudu smo obogatili meteo stanicama – Meteobot. Tako poljoprivrednici mogu preciznije pratiti prognozu na svojoj lokaciji", otkriva naš sugovornik.

Skeniranje i analiza tla štede gnojivo - koje su još prednosti?

Cilj ovog događanja je, kaže, više pažnje posvetiti partnerima i poljoprivrednicima i to u ovom razdoblju kada još uvijek nije krenula sezona radova u polju. Žele dobiti povratne informacije o zadovoljstvu kupljenim proizvodima, ali i planovima partnera za budućnost.

Pitali smo ga i u vezi čega su prijašnjih godina imali najviše upita, a kaže kako je interes podjednak za sve grupe strojeve. "Svakako bi istaknuli modele serije 6 koji su najprodavaniji traktori u RH", dodao je.

Naime, njihovi kupci informirali su se i o mogućnostima financiranja. "Tu bi svakako istaknuli kako nudimo vrlo atraktivnu mogućnost financiranja putem John Deere Financiranja uz fiksnu kamatnu stopu od samo 3,32 posto na nove i 5,99 posto na rabljene strojeve", dodaje Poretti.

Za ovu prigodu kupcima su pripremili i određene proizvode po promotivnim cijenama. U trgovini rezervnih dijelova čekaju vas 20 posto snižene cijene na svu odjeću I igračke, te original John Deere filtere. Za sve goste tu je i prigodna nagradna igra – kolo sreće s atraktivnim nagradama.

Manuel Januš: Dio kupaca odgodio je odluku o kupovini

Odnedavno na poziciji direktora ove tvrtke je Manuel Januš. On je prvi Hrvat na ovoj funkciji otkako je francuska grupacija Monnoyeur 2014. godine preuzela tadašnji Novocommerce d.o.o.

Januš je gotovo 15 godina proveo na mjestu voditelja servisa u ovoj tvrtki, a posljednjih nekoliko godina paralelno je vodio i Odjel precizne poljoprivrede. "Tijekom tog perioda kontinuirano se ulagalo u razvoj servisnog tima. Zajedno s najbližim suradnicima izgradio sam tim koji je prepoznat od strane naših partnera kao najbolji AG servisni tim na tržištu. Ovo nije prošlo nezamijećeno od strane vlasnika tvrtke koji su mi ponudili vođenje cjelokupnog poslovanja što sam u konačnici i prihvatio", otkriva.  

Manuel Januš odnedavno je na poziciji direktora tvrtke 

Prema Udruzi prodavatelja poljoprivredne mehanizacije prošle je godine ova tvrtka prodala najviše traktora od svih ostalih brendova koji se nude na našem tržištu. "Kako se radi o premium brendu, jasno je da su kupci ovih strojeva profesionalni sustavi ili pojedinci koji obrađuju veće poljoprivredne površine. S toga ne iznenađuje da je većina traktora koje smo prodali snage veće od 140 KS, a najprodavaniji model je 6155M", ponosan je na rezultat. 

Za ovu godinu najavljen je i pad prodaje mehanizacije u cijeloj Europi, a to brine i ovu tvrtku. "Ako globalnim faktorima poput Covida i rata u Ukrajini pridodamo lokalne specifičnosti iz 2023. kao što su vremenske prilike, afrička svinjska kuga, visoki ulazni troškovi, ispodprosječni prinosi ozimih kultura, generalno niska otkupna cijena usjeva i problem s plasmanom, dolazimo do situacije u kojoj se sada nalazimo", ističe Januš.

kaže i da koliko god će raspisana mjera 73.10 dugoročno imati pozitivan utjecaj na prodaju poljoprivredne mehanizacije, kratkoročno je doprinijela usporavanju prodajnih aktivnosti. "Dio poljoprivrednika koji je imao namjeru kupovine mehanizacija i bez ove mjere, odgodio je odluku o kupovini nadajući se povratu sredstava", kazao je.

Uskoro preseljenje na novu lokaciju?

Izgradnja novog poslovnog središta ove tvrtke dio je njihove poslovne strategije. "Kontinuiranim razvojem poslovne aktivnosti te želje da našim djelatnicima i poslovnim partnerima ponudimo uvjete u skladu s pozicijom tržišnog lidera, došli smo do toga da postojeća lokacija više ne ispunjava naše potrebe", priča nam direktor.

Kako otkriva za Agroklub, lokaciju za novo poslovno središte tvrtke pronašli su u Gospodarskoj zoni Čepin gdje su kupili građevinsko zemljište površine 26.000 m². "Radovi kreću tijekom proljeća ove godine. Očekujem da bi sljedeće Dane otvorenih vrata Novocommerce Internationala mogli organizirati tamo", najavio je Januš.

Posjetitelje čeka i kolo sreće

Na ovogodišnjem događaju čekaju vas i njihovi partneri Bayer, Timac Agro, Etradex, Agricon i UniCredit Leasing.

Dane otvorenih vrata možete posjetiti od 1. do 2. ožujka u vremenu od 9 do 15 sati u prostoru tvrtke u Osijeku. Vidimo se!

Također, iz ove tvrtke najavljuju i prvu manifestaciju ovog tipa u poslovnici u Bjelovaru koja će se održati od 22. do 23. ožujka.


Fotoprilog


Tagovi

Robert Poretti Manuel Januš Dani otvorenih vrata Novocommerce International Poljoprivredne mehanizacija


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner