Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pelješki podrumi
  • 17.05.2021. 12:50
  • Dubrovačko-neretvanska, Pelješac

Započeo je prvi Festival peljeških podruma i trajat će sve do 15. lipnja

Sva istraživanja potvrđuju da je eno-gastro ponuda među prva tri motiva dolaska u našu zemlju, a naše vinsko carstvo s vinogorjima poput Ponikava, Dingača i Postupa, prava turistička atrakcija.

Foto: PZ Putniković
  • 202
  • 12
  • 0

Ove subote započeo je prvi Festival peljeških podruma i trajat će sve do 15. lipnja, obavijestili su iz Udruge Pelješki vinski puti i Plavac mali Pelješac.

Vinarije, brodari, školjkari, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, restorani i konobe, njih 53 s čitavog poluotoka uključilo se u dosad najveću manifestaciju na ovom poluotoku koja s optimizmom otvara turističku sezonu.

"Veseli nas što se veliki broj vinara uključio u Festival kojem je u fokusu plavac mali, zaštitni znak našeg poluotoka i jedan od najvećih vinskih brendova u Hrvatskoj“, izjavio je tajnik udruge Slobodan Rosić dodajući da sva istraživanja potvrđuju da je eno-gastro ponuda među prva tri motiva dolaska turista u našu zemlju, a naše vinsko carstvo s poznatim vinogorjima poput Ponikava, Dingača i Postupa, postalo prava turistička atrakcija i to ne samo za ljubitelje vina.

Prema riječima Fani Slade, direktorice TZ općine Ston, za vrijeme manifestacije nema masovnih okupljanja, vodi se računa o epidemiološkim mjerama, a popratni program poput vinskih radionica i konferencija planiraju održati online. 

"Preporučujemo svim posjetiteljima da dolazak u vinariju, OPG, restoran ili konobu prethodno najave. Vjerujemo kako će iduće godine pandemija biti iza nas pa će drugo izdanje Festivala peljeških podruma nuditi bogat zabavni i edukativni program“, poručila je. 

U sklopu Festivala 4. i 5. lipnja organizirani su tradicionalni Dani otvorenih vrata peljeških podruma, manifestacija koja se inače održava u prosincu. 

Posjetite li poluotok za to vrijeme u vinarijama vas očekuju popusti od 20 posto na određene etikete, a u restoranima dva posebno kreirana menija - od 120 i 180 kuna, koji, naravno, uključuju i čašu pelješkog vina. 


Tagovi

Pelješki podrumi Festival Pelješki vinski puti Plavac mali Pelješac


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja