Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani vina
  • 08.09.2024. 10:30
  • Zagrebačka, Jastrebarsko

Završetak berbe krajem će se rujna proslaviti na Danima vina u Jastrebarskom

Ove će godine sudjelovati 16 vinarija, a organizatori najavljuju mnoga iznenađenja i bogat zabavni program

Foto: Grad Jastrebarsko
  • 240
  • 24
  • 0

Dani vina u Jastrebarskom ove vas godine čekaju u posljednjem rujanskom vikendu, od 27. do 29. rujna. Organizatori za sve posjetitelje najavljuju mnoga iznenađenja. U perivoju dvorca Erdödy obilježit će se kraj berbe grožđa, najvažnijeg dijela godine u životu vinara.

Ističu kako će ove godine sudjelovati šesnaest vinarija. U velikom vinskom paviljonu predstavit će se prošlogodišnji sudionici Vina Josip Braje, Vina Robert Braje, Vinarija Griffin Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Podrum Mladina, Vino Sirovica, Vinarija Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj. Njima će se pridružiti Vinarija Krešimira Režeka i Vinarija Ivančić kako bi dodatno obogatili ponudu vina koja će moći kušati vinski znalci i posjetitelji.

Manifestacija će se i ove godine održati u jedinstvenom ekološkom šatoru tvrtke Altera koji je, kako kažu, u potpunosti održiv, ekološki i vizualno privlačan.

Održat će se vinske radionice koje će biti posvećene učenju o vinu, a u prostoru Žitnice, koja će se tih dana pretvoriti u vinski podrum u centru grada, svi će imati priliku postati vinski poznavatelji i znalci. Uoči događaja, jaskanski će se vinari pomno odabranim vinima predstaviti i zagrebačkoj publici, na radionicama koje će se održati u Hotelu Esplanade 20. rujna. Ulaznice na vinske radionice dostupne su u web shopu Vinarta. 

Bogat zabavni program

U petak, 27. rujna na pozornicu će stati Željko Bebek, a publiku će prethodno zagrijati jaskanski duo Emil Gabrić & Ivan Jelić. U subotu će nastupiti Bruno Rački te Zorica Kondža, dok je nedjelja rezervirana za Sandi Cenova te grupu Darmar Time. Za sam kraj, još će jedne Dane vina tamburom ispratiti Gospodari tambura i time zaključiti vikend koji se u Jastrebarskom s nestrpljenjem iščekuje.

"Uz vino se sjajno slaže i hrana, a sve koji odluče provesti svoj vikend u Jastrebarskom očekuje i niz gastro iznenađenja", poručili su organizatori, Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica grada Jastrebarskog.


Tagovi

Dani vina Jastrebarsko Vinske radionice Završetak berbe


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.