Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam šljive
  • 08.07.2023. 10:30
  • Gradačac

Želite štand na Sajmu šljive u Gradačcu - evo detalja

Svi koji su zainteresirani predstaviti svoje proizvode na najstarijoj sajamskoj manifestaciji u susjednoj BiH prijaviti se mogu do 20. kolovoza.

Foto: Gradačački sajam
  • 880
  • 46
  • 0

U tijeku su prijave izlagača na jubilarni 50. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije "Sajam šljive" u Gradačcu, koji će se održati od 23. do 26. kolovoza ove godine.

Na najstarijem specijaliziranom sajmu u Bosni i Hercegovini sudjelovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi, najavili su iz Organizacijskog odbora. U grad Zmaja od Bosne stižu i izlagači iz Hrvatske, Francuske, Turske, Crne Gore i Srbije. 

"Ovih dana vrše se opsežne pripreme za jubilarnu privredno-turističku manifestaciju i očekujemo da ćemo ove godine imati jedan od najbolje organiziranih sajmova u Gradačcu", ističe Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

Kako je najavio, na sajmu će ugostiti i neke od vodećih kompanija u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije. U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organizirane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava.

Cijene najma

Svi koji su zainteresirani predstaviti svoje proizvode na najstarijoj sajamskoj manifestaciji u BiH prijavu mogu izvršiti do 20. kolovoza putem obrazaca dostupnih ispod ovog teksta ili stranice Gradačački sajam.

Moguće je zakupiti vanjski ili unutrašnji štand (Foto: Selma Mujić)

Cijena najma vanjskog prostora iznosi 16 eura/m2, a neopremljenog unutrašnjeg 40 eura/m2. Opremljen štand u unutrašnjem prostoru koji podrazumijeva octanorm konstrukciju, itison, tablu s imenom i logom firme, info-pult, stol i četiri stolice, priključak električne energije, dva reflektora, degažman 1x1m s paravanom košta 52 eura/m2.

Jubilarne nagrade

Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. Jedan od sadržaja ovogodišnje manifestacije je i 6. sajam pčelarstva s međunarodnim naglaskom.

elja nam je da manifestacije bude ceremonijalnog karaktera i tim povodom ćemo dodijeliti jubilarne nagrade ljudima koji su započeli ovu sajamsku priču u našem gradu, ali i da damo priznanja institucijama i firmama koje su bile uz ovaj sajam”, rekao je Mešanović.

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive. Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program kao prateći dio manifestacije.

Značajni paneli

Predavači s Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu će u sklopu sajma održati i panele o sljedećim temama:

  • Primjena bioregulatora u intenzivnoj proizvodnji krošnjastih voćnih vrsta, dr. Osman Musić
  • Upotrebna vrijednost i proizvodne karakteristike poljoprivrednog zemljišta na području grada Gradačac, prof. dr. Melisa Ljuša
  • Suvremeni pristupi u zaštiti nasada šljive od pojave i razvoja biljnih bolesti, doc. dr. Arnela Okić
  • Kratki i alternativni kanali snabdijevanja hranom kao faktor razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora, doc. dr. Alen Mujčinović


Dokumenti


Tagovi

Sajam šljive Gradačački sajam Izlaganje na sajmu Cijene najma Prijava Sajam u Gradačcu


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.


Partner

Sajam šljive Gradačac

Husein Kapetana Gradaščevića 7, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina
tel: +387 (0) 35 817 222, e-mail: info@gradacackisajam.ba web: https://gradacackisajam.ba/