Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sunflower Award
  • 01.12.2023. 15:55
  • Osječko-baranjska, Osijek

Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - evo tko su dobitnici

Ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije

Foto: Dino Spaić/D MEDIA
  • 1.204
  • 97
  • 0

U Osijeku su dodijeljene nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award.

Kako ističu iz Kluba članova Selo, ukupno je bilo prijavljeno 197 kandidata iz 20 hrvatskih županija, osam kandidata iz Bosne i Hercegovine te jedan iz Republike Srbije. Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

Dodijeljene su i šampionske titule te je onu u kategoriji Vinski turizam osvojila Vinarija Boškinac iz Novalje - Ličko-senjska županija. U kategoriji Aktivni turistički sadržaji šampionska titula pripala je Javnoj ustanovi Nacionalni park Mljet - Dubrovačko-neretvanska županija. U kategoriji Ruralno turistički projekti šampionska titula pripala je Centru za posjetitelje - Dvorac Janković iz Suhopolja - Virovitičko-podravska županija.

Prvi put nagrada dr. sc. Eduard Kušen

Ove je godine na svečanosti prvi put dodijeljena Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma Nagrada dr. sc. Eduard Kušen kojom se odaje priznanje osobi koja je ostvarila izvanredne napore, trud i postignuća u razvoju i promociji ruralnog turizma, a istu je osvojila Egle Katunar iz Vrbnika.

Sljedeće godine dodjela nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U dokumentu ispod teksta možete pogledati tko su dobitnici ovogodišnjih nagrada po županijama.

Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" Dijana Katica rekla je da se nagrade prvi put dodjeljuju u Osječko-baranjskoj županiji koja je prošle godine dobila najviše nagrada. Inače, manifestacija se održava 11. put, a ove godine u njoj sudjeluju sve hrvatske županije.

Hrvatska poljoprivreda ima budućnost unatoč izazovima

"Prošle godine smo u našu županiju donijeli šampionsku titulu velikog zlatnog suncokreta, konkretnije u općinu Kneževi Vinogradi koja je proglašena vinskom destinacijom godine, a također bilježimo izvrsne turističke rezultate u posljednjih nekoliko godina. Već sada imamo 13 posto više dolazaka i noćenja nego u cijeloj prošloj godini, čemu je zasigurno doprinio izvrstan rad i aktivnosti Županije, TZ OBŽ, ali i turističkih zajednica na našem području", rekao je Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana te dodao kako je Osječko-baranjska županija s razlogom domaćin ove prekrasne manifestacije.

U svom obraćanju, Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede istaknuo je kako je dodjela ove nagrade prilika da se pošalje jasna poruka kako hrvatska poljoprivreda ima budućnost unatoč svim izazovima s kojima se u posljednjih nekoliko mjeseci susreće. 


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Sunflower Award Klub članova Selo Nagrada Eduard Kušen Ruralni turizam Vinski turizam Dobitnici nagrada


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.