Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Green Destinations
  • 07.03.2024. 16:30
  • Berlin, Njemačka

Hrvatske destinacije dobile svjetski certifikat održivosti

Riječ je o Green Destinations priznanju koje im je dodijeljeno na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu.

Foto: Igor Soban/PIXSELL
  • 700
  • 87
  • 0

Zagrebačka županija, Park prirode Telašćica i Klaster Lika Destination nositelji su najpoznatijeg destinacijskog certifikata na svijetu za održivo upravljanje turizmom, očuvanje prirodnih, kulturnih i društvenih vrijednosti.

Riječ je o "Green Destinations" priznanju koje im je dodijeljeno na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu.

Lika Destination tako je postala najveće odredište koje obuhvaća čak tri županije u Hrvatskoj certificirano prema Green Destinations modelu, najsveobuhvatnijem operativnom alatu za održivo upravljanje u turizmu, stoji u priopćenju klastera. 

Najpoznatiji destinacijski certifikat

"Ovaj certifikat vrijedna je potvrda razvoja destinacije u pravom smjeru, a ujedno i obveza da u istom tonu nastavimo i dalje", izjavila je predsjednica klastera Petra Kovačević.

Opsežan posao implementacije uputa i detaljnog prikupljanja relevantnih dokaza kako bi se kriteriji ispunili posao je koji se kontinuirano radio godinu dana, kako bi demonstrirao predanost destinacije visokim standardima održivosti. Uspješno je angažiran velik broj dionika, uključujući javni i privatni sektor i lokalno stanovništvo, koji su pružili važne informacije i podršku u ovom procesu.

"Brončano Green Destinations priznanje predstavlja značajan doprinos promociji Like na nacionalnoj, ali i svjetskoj razini, s obzirom na to da se radi o najpoznatijem destinacijskom certifikatu", poručila je dr. Katarina Miličević, direktorica tvrtke Tourism Lab, službenog zastupnika Green Destinationsa.

Značajan utjecaj na turizam

Zaključno, siti potvrđuje da destinacija ispunjava visoke standarde održivosti postavljene od strane međunarodnih stručnjaka. Ovo uključuje predanost očuvanju prirodne i kulturne baštine, naglasak na strateškim praksama u upravljanju destinacijom, poticanje lokalne ekonomije i zajednice.

Očekuje se da će dobivanje ovog certifikata značajno utjecati na turizam u Lici, čineći ga odgovornijim, uravnoteženijim i korisnijim za sve dionike - od lokalne zajednice do posjetitelja i okoliša.


Tagovi

Green Destinations Klaster Lika Destination Zagrebačka županija Park prirode Telašćica Petra Kovačević Katarina Miličević


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Žetva prije žetve, led potukao usjeve, voćnjake, vinograde, povrtnjake

Užasno nevrijeme s tučom poharalo je dijelove Hrvatske, ponajviše njezin istok gdje su i ove godine stradale poljoprivredne kulture. Ogromna količina oborina uz led velič...

Više [+]