Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Go Wine
  • 16.03.2024. 12:00

Kratki film o tri hrvatske vinske ceste osvojio zlato na prestižnom filmskom festivalu

Wine road u trajanju od 3 minute i 21 sekundi prikazuje prirodne ljepote vinskih cesta - Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko, a u kojem glume naše dvije poznate glumice.

Foto: TZ Svetog Ivana Zeline
  • 628
  • 46
  • 0

Promotivni turistički film Wine road projekta Go Wine koji objedinjuje tri vinske ceste, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko, osvojio je zlato na filmskom festivalu The Golden City Gate u Berlinu u kategoriji Art & Culture International.

Filmove u 18 kategorija ocjenjuje međunarodni žiri od 45 članova.

"U 3 minute i 21 sekundi, koliko traje, ispričan dinamičnošću dviju putnica, prikazane su prirodne ljepote terasastih brežuljaka koje s jedne strane svojom mirnoćom odmaraju dušu, ali s druge strane pobuđuju nove doživljaje vrhunskim gastronomskim okusima i živopisnosti vina u čašama, koja su brižno pohranjena u vinskim podrumima ovih triju vinskih cesta", rekli su iz Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina.

Film prijazuje što sve posjetitelji mogu iskustiti

Dodaju kako vinske ceste zrače posebnom atmosferom te da se turisti mogu uputiti automobilom na ove destinacije, proći kroz kušaonice vina, jahati konje, voziti bicikl, ali i prenoćiti u jedinstvenim objektima privatnog smještaja (uživati u svojim vinskim avanturama - nemojte piti i voziti), a to su prikazale kazališne glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević.

Radnju filma potpisuje produkcijska kuća Balduči film i nagrađivana producentica Spomenka Saraga, uz redatelja Hervea Tirmarchea (Francuska) i snimatelja-montažera Jalil Armija (Meksiko).

"Ovim smo promotivnim turističkim filmom željeli kreirati pozivnicu ljubiteljima hrane i vina i istaknuti da u našoj zelenoj županiji ne nedostaju dodane vrijednosti i visokokvalitetni sadržaji. Ovo nije prva nagrada, a nadamo se da će ih biti još. Hvala Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je sufinancirala film iz Fonda za udružene turističke zajednice", istaknula je koordinatorica projekta Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

Film možete pogledati u vidoprilogu:


Tagovi

Wine road Go Wine TZ grada Sveti Ivan Zelina Marinka Zubčić Mubrin Zlato za film Najbolji film Filmski festival The Golden City Gate


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]