Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Oleoturizam
  • 21.03.2024. 13:20
  • Istarska, Vodnjan

Novo veliko priznanje braći Chiavalon, ali i Hrvatskoj - imamo najbolji oleoturizam u Europi!

Ova nas je nagrada blago rečeno, ostavila bez daha, napisali su Tedi i Sandi Chiavalon.

Foto: B. Kufner/OPG Chiavalon
  • 594
  • 35
  • 0

Sjajna braća Chiavalon i dalje nižu nagrade koje osim njima, laskaju i svima u Hrvatskoj. 

Naime, na proglašenju najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Europe, Premio Il Magnifico u Toscani u Italiji, primili su nagradu za najbolji oleoturizam u Europi “Best Oil Hospitality 2024”! 

"Nakon što smo prije dvije godine na istom natjecanju osvojili maslinarski Oskar Il Magnifico za najbolju maslinarsku tvrtku, te nakon što smo lani osvojili nagradu Best of North Adriatic Region i ušli među tri finalista natjecanja, ova nas je nagrada blago rečeno, ostavila bez daha", napisali su Tedi i Sandi Chiavalon na Facebooku. 

Nagrada obitelji, djelatnicima, kolegama i cijeloj Istri 

Kažu, vrijedno priznanje ima višestruki značaj za njih. Nagrada je cijeloj obitelji za sve što su zajedno napravili svih ovih godina, kao i svim vrijednim djelatnicima koji su prihvatili njihovu filozofiju i utkali u potpunosti sebe u svaki proizvod i u svaku uslugu koju pružaju u uljari. Bez njih, ističu, sve ovo ne bi bilo moguće, 

Jedan traktor, a dva tresača - inovativna berba maslina na OPG-u Chiavalon

Nagrada je, dodaju, i svim vrijednim kolegama maslinarima koji svakodnevno u svojim kušaonicama pričaju priču o maslinovom ulju iz Istre i koji neumorno educiraju desetke tisuća gostiju kako nastaje iskreno, prirodno, nepatvoreno maslinovo ulje. "I za kraj ovo je nagrada Istri i svim njenim ljudima koji su zadnjih dvadesetak godina pretvorili ovu predivnu regiju u jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu", ponosni su. 

Braća su podsjetila i da su 2008. izgradili prvu kušaonicu maslinovog ulja na našem najvećem poluotoku, u vrijeme kada ni sami nisu znali kakav potencijal oleoturizam ima.

"Vjerovali smo u ideju da gostima treba pružiti najbolji mogući doživljaj koji će ih dugoročno povezati s nama i s destinacijom", napisali su, dodajući i da su poticali kolege da krenu tim smjerom s vizijom da Istra mora postati najbolja maslinarska destinacija u svijetu.

Maslinarski centar u Vodnjanu

Prije četiri godine, 2020. izgradili su novu uljaru, svojevrsni maslinarski centar, u kojoj su dodatno podigli razinu usluge te razvili cijeli niz aktivnosti i degustacijsko-edukacijskih programa.

Oleoturizam: U desetak istarskih maslinika 190.000 turista!

"Danas u Vodnjanu imamo desetine predivnih kušaonica vrijednih maslinarskih obitelji", ponosno, s punim pravom, stoji u njihovoj objavi. 

A o koliko je prekrasnom OPG-u riječ, pogledajte i u galeriji koju je prije tri godine naša Blanka Kufner snimila na njihovu imanju. 


Tagovi

Braća Chiavalon Oleoturizam Najbolji u Europi Premio Il Magnifico Nagrada Priznanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]