Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Domaći proizvodi
  • 07.07.2024. 09:00
  • Istarska, Kaštelir-Labinci

Svakodnevno nude doručak iz Butige - košaricu s proizvodima lokalnih OPG-ova

Riječ je o pripremljenoj košarici svježih, lokalnih namirnica za turiste koji borave u privatnim smještajima. U njoj se mogu naći domaća marmelada, maslac, jogurt, mlijeko, salama, sir, svježi kruh i kroasan.

Foto: Manuel Paljuh
  • 96
  • 0
  • 0

Kaštelirska prodavaonica Butiga, poznata po svom jedinstvenom konceptu kroz koji cijele godine nudi isključivo domaće proizvode lokalnih OPG-ova, nedavno je u svoju ponudu uvela i novitet naziva "Doručak iz Butige". Riječ je o, ističu, pripremljenoj košarici svježih, lokalnih namirnica. U njoj se mogu naći domaća marmelada, maslac, jogurt, mlijeko, salama, sir, svježi kruh i kroasan.

"Ideja o takvoj košarici nastala je zbog činjenice da na području Općine Kaštelir-Labinci tijekom sezone boravi veliki broj turista, mahom u privatnim smještajnim jedinicama, poput kuća za odmor, koje nemaju usluge pansiona ili polupansiona kao u hotelima", kažu te dodaju da se tamo uglavnom ne služe obroci pa se javila potreba da se gostima na drugačiji način ponudi jedinstveni proizvod - spreman, zdrav doručak koji je zapravo već spomenuta košarica puna lokalnih proizvoda.

Potiču turizam i lokalno gospodarstvo

Odmah nakon što je uveden u ponudu, postao je hit, a kažu kako je vrlo tražen među gostima koji su prepoznali spoj izvrsne ideje i vrhunske kvalitete domaćih, lokalnih namirnica. Ujedno, taj projekt svakako doprinosi razvoju turističkog proizvoda, ali i djeluje sinergijski jer okuplja sve lokalne proizvođače. "Korištenje lokalnih i eko proizvoda podržava održivi turizam i potiče lokalno gospodarstvo. Stoga je cijela priča od iznimne važnosti za kompletnu lokalnu zajednicu, i doprinijet će jačanju imidža destinacije kao ruralne sredine te inovativnosti turističke ponude", naglašavaju iz Butige.

dvf
Spreman paket pun lokalnih i zdravih proizvoda

Ovaj novitet gost može kupiti u Butigi, prodavaonici koja je smještena u Kašteliru, a jednako tako gost ili iznajmljivač svoju košaricu može naručiti i dva dana ranije na broj telefona 091/615-3090 ili putem njihove Facebook stranice.

Inače, ideju je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica koja je projektu "Uspostava sustava dodjele oznake kvalitete - Doručak iz Butige" iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja dodijelila 4.652,5 eura.


Tagovi

Doručak iz Butige Domaći proizvodi Lokalni OPG-ovi Kaštelirska prodavaonica Butiga


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.