Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klub članova Selo
  • 25.09.2024. 10:30

Traju prijave za dodjelu godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma

Nagrada se dodjeljuje u osam kategorija, a osim toga, traju prijave i za "Nagradu dr. sc. Eduard Kušen" te "Nagradu za pametne ruralne zajednice". Provjerite uvjete natječaja i rok za dostavu dokumentacije.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 75
  • 4
  • 0

I ove je godine Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo objavila natječaj za dodjelu godišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma - The Sunflower Award.

U tijeku je prijava projekata, programa i aktivnosti fizičkih i pravnih osoba, a to su turistička seljačka gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), poduzetnici u ruralnome turizmu, udruge, zadruge, turističke zajednice, jedinice područne i lokalne samouprave, zaštićena područja prirode, ustanove i ostale pravne osobe koji djeluju u području ruralnoga turizma.

Prikupljaju se, ističu organizatori, i prijave za "Nagradu dr. sc. Eduard Kušen" namijenjenu pojedincima koji daju poseban doprinos razvoju i promidžbi ruralnoga turizma te za "Nagradu za pametne ruralne zajednice" namijenjenu lokalnim zajednicama, pojedincima, poduzećima i ustanovama koji pokazuju izvrsnost u području održivoga turizma, koncepta pametnih sela, inovacija, pametnih tehnologija, kreativnosti i strateških koncepata.

Nagrada Suncokret ruralnoga turizma Hrvatske - The Sunflower Award se dodjeljuje u osam kategorija, a to su:

  • Turistička seljačka gospodarstva
  • Ruralna domaćinstva - tradicijska ruralna domaćinstva i moderna ruralna domaćinstva
  • Tradicijska ruralna gastronomija
  • Vinski turizam
  • Mali obiteljski proizvođači (craft-turizam)
  • Aktivni turistički sadržaji u ruralnome prostoru
  • Ruralno-turistički projekti
  • Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, Zaštićena oznaka izvornosti, Zajamčeno tradicionalni specijalitet, Eko proizvod, Zaštićene oznake izvornosti vina (ZOZP, ZOI), Hrvatski otočni proizvod, Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i druge marketinške oznake.

Tko podnosi prijavu?

U natječaju stoji kako prijedloge i prijave za dodjelu nagrade podnose jedinice područne i lokalne samouprave, turističke zajednice i organizacije, zaštićena područja prirode i slične organizacije, a sudionici u izboru mogu biti turistička seljačka gospodarstava - obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredna gospodarstva, poduzetnici u ruralnome turizmu, pojedinci, lokalne zajednice i projekti, kao i nositelji pojedinih projekata i sadržaja sukladno natječajnoj dokumentaciji te različitih pravnih osobnosti.

Samostalno se mogu prijaviti i zaštićena područja prirode, ako se prijava odnosi na neku od postojećih kategorija. Natjecatelje iz drugih država mogu prijaviti pojedini sektori, jedinice regionalne i lokalne samouprave, kao i turističke organizacije iz pojedine države.

Poručuju kako se natječajna dokumentacija dostavlja do 30. rujna 2024. godine, a sve detalje o prijavi možete pogledati ovdje


Tagovi

Klub članova Selo Suncokret ruralnog turizma The Sunflower Award Prijave za natječaj


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.