Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokolj ovaca
  • 17.12.2017. 07:30

Čopor vukova masakrirao stado ovaca kod Zadra

Mještani Murvica kod Zadra ne pamte takav pokolj, strahuju od napada vukova i na djecu.

Foto: Pixabay/Pixel-mixer
  • 2.349
  • 270
  • 0

Osam zaklanih i 40 teško ranjenih ovaca zatekao je vlasnik stada Valentino Žilić u Murvici svega pet kilometara udaljenoj od Zadra. Pokolj kakav se ne pamti u tome kraju počinio je čopor vukova koji se, kako piše slobodnadalmacija, toliko ohrabrio dolaziti blizu naseljenih mjesta da je i skočio na automobil čovjeka koji im se našao na putu.

Kako im je ispričao Žilić, koji je stravičan prizor zatekao u subotu oko 7 sati, gotovo stotinu ovaca se trebalo ojanjiti pa je iz ranjenih životinja, zajedno s veterinarkom, izvlačio janjad.. Koliko je ovaca od 120 koliko ih ima u stadu teško mu je reći jer su se u napadu vukova razbježale.

Žilić, baš kao i drugi stanovnici Murvice, strahuju za djecu koja istim putem svakodnevno prolaze. Jer ako su došli tako blizu naselja i ušli u staju, tko će ih spriječiti da se vraćaju i napadaju dalje? Na teren je, dodaju, izišla Savjetodavna služba i policija.

Foto: Pixabay/Pixel-mixer


Izvori

Slobodna Dalmacija


Tagovi

Zadar Ovce Vukovi Pokolj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Posjetili smo lanjsku pobjednicu RuralFoto izbora, Ankicu Ursić Molnar, koja je osvojila 500 EUR za fotografiju jelena u baranjskoj noći. Uskoro ide i TV reportaža o njenoj priči...