Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šestorke
  • 11.06.2024. 11:10
  • Brodsko-posavska, Gorice, Nova Gradiška

Čudo u ovčarniku Tomislava Medunića - stigle šestorke!

Nažalost, jedno je u međuvremenu uginulo, ali zato ostalih pet janjića veselo skakuću oko svoje majke.

Foto: Marko Derežanin (ustupljena fotka)
  • 3.961
  • 279
  • 0

Živahno je ovih dana u ovčarniku Tomislava Medunića u naselju Gorice, nedaleko Nove Gradiške. Ovca pasmine romanovska ojanjila je čak šest janjića! 

Kako piše Marko Derežanin na portalu novagra.hr, Tomo, kako ga od milja svi zovu, već se 20 godina bavi uzgojem i do sada su njegove ovce janjile najviše trojke. Tako da je i sam ostao u čudu kada je u večernjim satima ugledao njih šest.

Točnije, prvo je ugledao tri bijela janjića te ih odmah premjestio u poseban boks kako bi i majka i bebe imale svoj mir, posebnu hranu i siguran smještaj. Predvečer, kad se vratio kući iz košnje te baliranja sijena i provjerio blago, ugledao je s njima još tri, ali crna janjića. 

"Odmah je shvatio da su u pitanju šestorke i da je to pravo čudo jer nikada nije čuo da je romanovska ovca ojanjila šestorke", opisuje autor dodajući da je nažalost jedno u međuvremenu uginulo, ali zato ostalih pet veselo skakuću oko svoje majke.

"Potom se Tomo sjetio našeg pokojnog novinara Vjeke Hudolina iz Dragalića, koji bi sigurno odmah proširio vijest o ovom čudu u Goricama. I eto, s malim zakašnjenjem, vijest se ipak širi, a samozatajni vlasnik se ne voli isticati pa ga stoga nema ni na priloženim fotografijama", dio je teksta koji nas je dodatno ganuo. 

Slažemo se, dragi Vjeko bi sigurno ispričao ovu prekrasnu priču. 


Povezana stočna vrsta

Ovčarstvo

Ovčarstvo

Ovčarstvo je izrazito rasprostranjena grana stočarstva te se ovce mogu naći na svim kontinentima osim Antartike. Važnost ovčarstva varira ovisno o pojedinim zemljama te su osobito... Više [+]

Izvori

Novagra.hr


Tagovi

Šestorke Romanovska ovca Janjići Bijeli janjići Crni janjići


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ja sam budući "Kapitalac". #RuralFoto #životinje