Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HUSIM PP
  • 05.07.2023. 13:00
  • Koprivničko-križevačka, Kozarevac

Hrvatski ponos uzgoja simentalca svjetska je vijest - on je Husim PP

Naši vrsni uzgajatelji, obitelj Ivana Imbrišića, uzgojili su vrhunskog homozigotno - bezrožnog (PP) bika, čije je sjeme postalo vrlo traženo u svim najboljim svjetskim uzgojima jer ima vrhunski genetski profil.

Foto: HUSIM
  • 3.270
  • 288
  • 0

Simentalskim svijetom odjeknula je vijest da je najbolji bezrožni bik HUSIM PP, uzgojen u Hrvatskoj, dostupan svim uzgajateljima. Sjeme je pušteno u prodaju u BVN-u, najvećem svjetskom simentalskom centru iz bavarskog Neustadt-Aisch-a.

Naši vrsni uzgajatelji, obitelj Ivana Imbrišića iz Kozarevca u Koprivničko-križevačkoj županiji, uzgojili su vrhunskog homozigotno - bezrožnog (PP) bika, čije će sjeme od danas postati vrlo traženo u svim najboljim uzgojima diljem svijeta jer ima vrhunski genetski profil.

Najkompletniji je od svih PP-bikova čitave simentalske - Fleckvieh populacije. 

Nakon ove objave u samo nekoliko sati prodano je više od 150 doza sjemena našeg bika svjetske klase:

Tu je senzacionalnu vijest objavio BVN, obraćajući se svojim bavarskim uzgajateljima i svim drugim zainteresiranim uzgajateljima diljem svijeta biranim riječima, koje su jako značajne za naš uzgoj pa ih je neophodno doslovno prevesti:

"HUSIM PP je novi homozigotno bezrožni bik iznad svih. Dolazi iz našeg partnerskog centra u Hrvatskoj i uzgojen je na jednoj TOP-farmi. HUSIM PP – majka LINA originalno dolazi iz Austrije, a korištena je u uzgoju na farmi s robotom obitelji Imbrišić.

Upoznajte Husima - najkompletnijeg PP bezrožnog bika na svijetu!

Tako je uzgojen trenutno najkompletniji i najbolji homozigotno bezrožni bik, koji nosi ime hrvatskog uzgojnog saveza HUSIM. Imali smo prilike osobno se uvjeriti u kvalitetu u Hrvatskoj i imamo sreću da je našim uzgajateljima omogućeno koristiti ovog jedinstvenog bika.“

Sjeme dostupno po 18 eura po dozi 

HUSIM je naziv Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda, koji uz potporu svih stručnih institucija pod okriljem Ministarstva poljoprivrede provodi vrlo uspješno uzgojni program temeljen na genomskoj selekciji. Detalji i kontakt podaci su ovdje. 

A naš bik HUSIM PP od sad će kroz sustav CUO Varaždin-BVN-EUROgenetik i svojim znakovitim imenom potaknuti zanimanje cijelog simentalskog svijeta za naš savez, za cjelokupni hrvatski uzgoj i za Lijepu našu s ogromnim razvojnim potencijalima i to baš u vrijeme hrvatskog ulaska u zajednički sustav genetskog vrednovanja simentalske pasmine Njemačke, Austrije i Češke (DAC).

Proizvodi sjeme u Centru za umjetno osjemenjivanje goveda Varaždin, gdje je lako dostupno svim našim uzgajateljima, a kroz sustav BVN-EUROgenetik od sad ga mogu po cijeni od 18 eura po dozi nabaviti i svi uzgajatelji diljem svijeta i nema sumnje da će ovaj jedinstveni genetski bezrožni bik ostaviti značajan trag u svjetskom uzgoju simentalca.

Više pročitajte ovdje


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

HUSIM PP Najbolji bezrožni bik OPG Ivan Imbrišić Svjetska klasa Uzgoj simentalca PP bezrožni bik


Autor

Damir Pejaković

Više [+]

Dipl.inž.agr., stručni savjetnik za stočarstvo.