Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 04.07.2019. 13:30

Iskoristite potporu za kupnju steonih junica, natječaj završava u ponedjeljak

Do početka srpnja zaprimljeno je 1.060 prijava koje su trenutno u obradi, navode iz Ministarstva.

Foto: Pixabay/VIVIANE6276
  • 729
  • 107
  • 0

Jeste li se javili na Javni poziv za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda, vrijedan 20 milijuna kuna? Ministarstvo poljoprivrede podsjeća da je otvoren do ponedjeljka, 8. srpnja. 

"Potpora za kupovinu steonih junica namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a  koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja. Potpora je namijenjena sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku", podsjećaju.  

Inače, Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva koji Ministarstvo poljoprivrede provodi u trogodišnjem razdoblju (od 2018. do 2020. godine), sastoji  od dvije mjere "Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda“ i "Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica“.

"Novčana sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna u 2019. godini za kupnju steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda, bit će odobrena korisnicima do kraja 2019. godine. U tijeku je zaprimanje prijava na Javni poziv za kupnju steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda te je do početka srpnja zaprimljeno 1.060 prijava koje su trenutno u obradi.  Za nadoknadu gubitka prihoda u uzgoju rasplodnih junica u tijeku su prijave za ovu mjeru potpore. Prijave traju do 1. listopada 2019. godine, a ukupno predviđeni iznos potpore za ovu mjeru u 2019. godini iznosi 45 milijuna kuna", zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javni poziv Program potpore Steone junice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva i pol desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, članica Društva agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ). Dobitnica je nagrade "Zlatno pero".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]