Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoska atrakcija
  • 17.04.2019. 18:00
  • Prijedorska regija, Republika Srpska, Devetaci, Novi Grad

Krava Mica otelila trojke

Neobičan slučaj u domaćinstvu Angeline i Draženka Keče iz sela Devetaci kod Novog Grada u susjednoj BiH – njihova krava otelila je troje teladi.

Foto: Gordana Vila
  • 635
  • 75
  • 0

Prije samo mjesec dana pisali smo o Đuri, Vilmici i Đaklinu telićima trojkama koji su došli na svijet početkom ožujka u Prišlinu, u Krapinsko-zagorskoj županiji. Najviše su obradovali svoga vlasnika, 70-godišnjeg Josipa Peretija koji se cijeli život bavi poljoprivredom i nikada nije doživio ovakav slučaj. Sad nam slatka priča o trojkama stiže iz susjedstva!

Tako mali, a već atrakcija. Tako bi mogli reći za trojke koje je otelila krava Mica Angeline i Draženka Keče u selu Devetaci kod Novog Grada u susjednoj BiH. Dok su čekali prinovu, nisu ni slutili da će njihova štala postati svojevrsna seoska atrakcija.

"Naša Mica je jedno otelila sama, a onda smo došli supruga i ja i izvukli još jedno. Tada primijetio da najvjerojatnije ima još jedno tele, a supruga mi nije vjerovala. Kaže mi, ma ne vjerujem, otkud će to biti. Međutim, bio sam u pravu. Bilo ih je troje, dva muška i jedno žensko tele", priča Draženko Keča.

Kaže Draženko, uvijek im je puna štala 

Ove trojke, uskoro su postale svojevrsna seoska atrakcija.

"Svima je ovo interesantno, jer je ovo ipak, rijetkost. Susjedi dolaze gledati, uvijek nam je puna štala. Mi smo prije imali slučaj dvojki, ali ovo je prvi slučaj trojki", kaže Draženko.

Treći slučaj na području Novog Grada

Veterinari kažu ovi slučajevi nisu vrlo česti, ali ipak su normalna pojava. Doduše, troje je izuzetak.

Ima mama Mica mjesta za sve troje ;-) 

"Ovo je već treći put da se događa nešto slično na području Novog Grada. U selu Maloj Krupskoj Rujiškoj bio je slučaj da krava nosi sedmero, ali nije uspjela steonost dovesti do kraja, pa je obavljen pobačaj u sedmom mjesecu. Više teladi bilo je i u novogradskim Ahmetovcima, a sada i ovaj slučaj u Devetacima, krava otelila troje živih i zdravih", kaže doktor veterinarske medicine, Miroslav Zgonjanin.

Telići trojke Đuro, Vilmica i Đaklin - zdravi i veseli fenomen

Angelina i Draženko Keča na svom imanju imaju četiri krave. Planiraju trojke othraniti i ostaviti na imanju. Ukratko kažu, othranit će se i neka rastu!


Tagovi

Teljenje Trojke Telići Rijetkost Seoska atrakcija Draženko Keča


Autorica

Gordana Vila

Više [+]

Piše stalno, čini joj se oduvijek. Velika zaljubljenica u prirodu, a dušu odmara u svom voćnjaku. Vjeruje u staru izreku: "Onaj tko zasadi biljku, vjeruje u sutra". Ja izgleda baš vjerujem.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍